VAIA.Cloud
Öka resurserna för bättre prestanda

Detta gäller tjänster i Vaia Cloud

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att förbättra prestandan på din webbplats kan du justera resurserna för den. Det kallas för skalning och det hittar du under performance i Vaia Cloud.

1. Logga in i kundzonen

2. Leta upp webbtjänsten för ditt Vaia Cloud

3. Klicka på Hantera i högermenyn

4. Klicka på Manage i högermenyn för den webbplats du vill justera

5. Klicka på fliken Performance

6. Här kan du välja på vilka resursalternativ du vill köra din webb i (Compute Resources) och välja samt se vad de kostar

7. Här finns även alternativ för att styra upptiden och skalning Uptime & Scaling

8. Välj de alternativ ni vill använda och klicka sen på Update Configuration för att spara. OBS - som det står strax ovanför knappen så blir det en omstart vilket kanske gör att ni måste välja att ändra detta vid en tidpunkt som passar er.

Mera om uptime and scaling

För varje pod kan du själv välja uptime and scaling. Det innebär att om du har t.ex en produktionsmiljö föreslår vi att du väljer static. Det betyder att din webplats alltid är på oavsett om det är några besökare på den eller inte.

Om du tex har en utvecklingswebbplats eller en webbplats som är av mindre betydelse kan du välja Uptime-> on demand. Det betyder att din webbplats kan hamna i "drömläge" om den inte besöks ofta och frekvent. Den första besökaren kan då få vänta på att din server snurrar igång innan innehållet presenteras.

Sedan kan du gå vidare med upptiden och skala ut din tjänst till flera olika datacenter dynamiskt så vår lastbalanserare kan hantera detta och för att dina besökare ska få en tillfredsställande upplevelse av din webb. Dynamisk skalning rekommenderas för större webbplatser där det är högre belastning på webbsidorna och kraven på upptider är mycket höga. Skulle behov finnas av ännu högre skalning, kontakta oss så fixar vi det!