Hoe werkt Recruitment Analytics?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

VONQ gebruikt een verzameling van tracking events om het gedrag van de kandidaat op je carrièrewebsite in kaart te brengen. Elk van deze stappen dient een ander doel en monitort een ander aspect van dit gedrag en de relevante data.

• Page view (1) - Registreert de generieke page view, referentie URL, eigenschappen van de browser en andere metadata die van belang zijn.

• Step View (2) - Registreert een specifieke stap binnen het sollicitatieproces, zoals een bezoek aan de Vacature detailpagina, het Sollicitatieformulier of het succesvol afronden van een sollicitatie via het sollicitatieformulier.

Afhankelijk van de waarde van het “label” van het step_view event kan dit het volgende inhouden:

2.1 job-description - vacature detailpagina. De kandidaat bezoekt de vacature detailpagina
2.2 application-form - sollicitatieformulier. De kandidaat bezoekt het sollicitatieformulier van een vacature.
2.3 application-success - succesvol afgeronde sollicitatie (bedanktpagina). De kandidaat heeft een sollicitatie succesvol afgerond.
2.4 career-page - vacaturepagina. De kandidaat bezoekt de website met daarop het vacatureoverzicht.

• Page Ping (3) - Meet de tijd die de kandidaat op de pagina doorbrengt. Dit met een 10 seconden interval.

• Job board click (4)  - Registreert de bron (Jobboard) en de VONQ campagne van waar de kandidaat vandaan komt. Dit wordt gebruikt om de klik toe te schrijven aan de campagne en registreert de prestatie van het kanaal.

Applicant Conversion (5) - Wordt op het moment dat er een succesvolle sollicitatie gedaan wordt afgevuurd.

Om de gehele candidate journey te volgen dien je onze Javascript trackers op een aantal pagina’s te plaatsen.

De verschillende stappen binnen deze candidate journey zijn:

• Vacaturepagina - de pagina waar alle vacatures staan.

• Vacature detailpagina - de pagina met de omschrijving van de vacature

• Sollicitatieformulier - het formulier wat gebruikt wordt om te solliciteren

• Sollicitatie succes pagina - de pagina die getoond wordt nadat een succesvolle sollicitatie is gedaan

Elke afzonderlijke step heeft een eigen tracking code die afwijkt van de andere codes, dit wordt bepaald door het type pagina, of event.

Tracking code snippets voor alle stappen die onderdeel zijn van de candidate journey kunnen op de “Ga aan de slag” pagina binnen ons platform gevonden worden.

Normaal gesproken kan je deze codes direct vanuit het platform knippen & plakken omdat ze alle noodzakelijke informatie al bevatten. Echter omdat niet alle vacaturewebsites hetzelfde zijn kan het voorkomen dat er wijzigingen aan de snippets gedaan moeten worden. Een voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde SPA (Single Page Application) pagina’s. Dit type pagina maakt geen gebruik van de traditionele unieke paginastructuur, met ieder een eigen URL, maar gebruikt een andere techniek waar via een bepaalde logica een view wordt gegenereerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het klikken op een button, waarna je doorscrolled naar een ander gedeelte in de website.

Volgende stap