Alle samlingerAutomatisering
Automatisering: Enhed Event Trigger
Opdateret over en uge siden

Event Trigger er en af de to triggers, du kan vælge imellem, når du opretter en Automatisering i webCRM.

Du kan læse vores introduktion til funktionen samt se, hvordan du opretter en Automatisering her.

Ved brug af Enhed Event triggeren vil din Automatisering blive igangsat på baggrund af en defineret handling i webCRM. Det betyder, at du ikke skal bruge manuel tid, på f. eks. at opdatere felter, sende notifikationer og e-mails m.v.

Lad os tage et eksempel, hvor lederen for salgs afdelingen skal modtage en e-mail, for hver gang en ordre bliver oprettet i systemet.

Ved oprettelse af Automatiseringen skal du vælge Enhed Event som Trigger Type, og herefter trykke på "Opret".

Herefter skal du vælge, på hvilken Event type, samt Entitetstype, triggeren skal ske fra. I dette eksempel skal Event typen være Opret, og Entitetstype skal være Ordre.

Efter vi har opsat triggeren, skal vi vælge hvilken aktion, som skal aktivere denne trigger. Ved at tilføje det næste step i Automatiseringen får vi forskellige aktioner frem.

Til dette eksempel skal vi bruge aktionen "Betingelse", da vores betingelse er, at Ordren skal have status som "Ny". Betingelsen får navnet "Ordre oprettet", og herefter bliver datafelterne sat op. Det første datafelt er det felt, hvor aktionen finder sted; i dette tilfælde er det Status feltet på Ordren.

Kriteriet for feltet skal være "Lig med", da nye Ordre vil have en specifik status ved oprettelse.

Sidst skal match værdien være "Ny", da dette er den Status nye Ordrer vil have i webCRM.

Efter tilføjelsen af betingelsen får vi mulighed for at vælge, hvad der skal ske såfremt betingelsen bliver opfyldt (grøn markering), eller om den ikke bliver opfyldt (rød markering). I dette eksempel foretager vi os ikke yderligere, såfremt betingelsen ikke bliver opfyldt.

Ved et tryk på det blå "+" kan vi oprette en aktion på baggrund af, at betingelsen (Ordre status = Ny) bliver opfyldt. Her vælger, vi at der skal sendes en e-mail.

1. Giv aktionen et navn

2. I opsætningen af "Send e-mail" aktionen kan du vælge, hvor e-mailen bliver sendt fra. På det lille tandhjul i dette felt, kan du vælge om du vil trække e-mailen fra et Felt i systemet, eller om afsender skal være Fast.

OBS: Den valgte afsender / e-mail adresse skal være tilkoblet webCRM.

3. Herefter skal vi vælge hvem e-mailen skal sendes til. Da det er salgslederen som skal modtage e-mailen hver gang, kan vi vælge værdien "Fast", og indtaste lederens e-mail, som vist herunder.

4. I dette eksempel har jeg valgt at sætte den Ansvarlige for Ordren CC på e-mailen, så vedkommende også bliver informeret.

5. Entitetstype og Enhed ID bliver automatisk genereret fra trigger opsætningen, så dette kan vi blot lade stå.

6. Endvidere kan du oprette en e-mail skabelon til brug af udsendelsen. Vi har lavet en skabelon som passer til denne automatisering.

Til sidst kan vi trykke på den blå Gem knap i højre side af billedet, og vælge at Aktivere Automatiseringen ved et klik på toggle funktionen til venstre for Gem knappen.

Du kan læse mere om de enkelte funktioner på hver Automatisering her.

Ovenstående eksempel vil ved en ny ordre i systemet, sende nedenstående mail ud til salgschefen, samt den ansvarlige for Ordren: