Kaikki kokoelmatAutomaatio
Automaatio: Manuaalinen triggeri
Päivitetty yli viikko sitten

Manuaalinen Trigger on yksi kahdesta triggeristä, joista voit valita luodessasi automaation webCRM:ssä.

Voit lukea toiminnon esittelyn sekä ensimmäisen automaation luomisen täältä.

Manuaalista triggeriä käyttämällä automaatio luo painikkeen, jota on napsautettava, ennen kuin automaatio käynnistyy. Tällaista triggeriä voidaan käyttää esimerkiksi Yhteyshenkilössä tai Toimituksessa muiden Tietotyyppien luomiseen, kun Automaatiota napsautetaan.

Otetaan esimerkki, jossa kirjanpidon työntekijä käy läpi maksamattomia laskuja ja joutuu ilmoittamaan tilivastaavalle. Työkaveri kirjanpidosta pääsee webCRM:ssä käsiksi yrityksen toimitukseen ja napin painalluksella ilmoittaa Toimitus- tai Organisaatiovastaavalle maksamattomasta laskusta. Tiedot voidaan lähettää sähköpostitse, ilmoituksina tai jopa luomalla muita kokonaisuuksia tähän liittyen.

Laitetaan tämä automaatio käyttöön!

Luo flow

Napsauta sinistä "+" -kuvaketta Automaatiot-sivun oikealla puolella ja anna automaatiolle nimi valitaksesi manuaalisen triggerin käyttö.

Määritä triggeri

Määritä triggeri valitsemalla seuraavat kokoonpanot:

1)Valitse tietotyypiksi Tilaus. Tämä saa Automaatio-painikkeen näkymään kaikissa tilauksissa.

2)Anna kenttään "Kuvaus" ja valitse kentän tyypiksi Teksti ja tee kenttä pakolliseksi. Kirjanpito voi käyttää Kuvaus-kenttään lisätietojen kirjoittamiseen laskusta tai asiakkaasta.

3)Lisää toinen kenttä ja kutsu sitä "Lähetä sähköpostia?". Valitse tämän kentän valintaruutu, mutta jätä pakollinen valinta tyhjäksi. Tämä antaa tilillä olevalle työntekijälle mahdollisuuden lähettää sähköpostia asiakkaasta vastaavalle.
Muista painaa tallenna kun olet tehnyt stepin valmiiksi

Määritä ensimmäinen toiminto (Luo toiminto)

Valitse uusi toiminto napsauttamalla sinistä "+" -kuvaketta uuden triggerin alla ja valitse toiminto Luo.

Anna toiminnolle nimi, esimerkiksi "Luo toiminto"

Valitse, mikä tietotyyppi luodaan toiminnossa - tässä esimerkissä aiomme valita tehtävän.

Valitse toiminnon päivämäärä ja kellonaika. Tässä esimerkissä olemme valinneet Nykyisen päivämäärän + kellonajan 1 päivän pidennyksellä.

Mihin Yritykseen toiminnan tulisi kuulua? Täältä voit valita organisaation, johon toimitus on liitetty.

Toiminnon toiminto on asetettu Laskun seurantaan. Sinulla voi olla oma terminologiasi toimintojen toiminnoille, kuin mitä yllä olevassa esimerkissä on esitetty.

Luodun toiminnon yhteyshenkilön tulee tässä tapauksessa olla sama henkilö, joka on lueteltu Tilaus yhteyshenkilönä. Siksi valitsemme kentän Tilaus--> Vastuullinen. Sinulla on tietysti mahdollisuus valita haluamasi henkilö.

Toiminnasta vastaa sama Käyttäjä, joka on myös vastuussa toimituksesta.

Lopuksi lisäämme Kuvauksen, jonka teimme Trigger-osiossa. Tällä tavalla voimme vain lisätä saman kuvauksen tarvitsematta kirjoittaa tekstiä manuaalisesti kahdesti.

Määritä toinen toiminto (Lähetä ilmoitus)

Kun Tehtävä on luotu, voimme nyt lähettää ilmoituksen ilmoituksen Vastuuhenkilölle, joka ilmoittaa heille tästä uudesta toiminnasta. Lähetä ilmoitus -asetusten pitäisi näyttää seuraavalta:

Anna toiminnolle nimi

Valitse, kenelle ilmoitus lähetetään. Tässä esimerkissä valitsemme kyseisestä tilauksesta vastaavan.

Valitse ilmoitukselle otsikko. Pienestä asetuskuvakkeesta voit valita, onko otsikon oltava kiinteä arvo vai kentästä. Tässä esimerkissä valitsemme arvon triggerin Kuvaus-kentästä.

Muista painaa tallenna kun olet tehnyt stepin valmiiksi

Voit kirjoittaa Käyttäjälle tietoja toiminnasta. Mitä tulee sähköpostimalleihin, sinulla on myös täällä mahdollisuus käyttää yhdistä kentät-palvelua. Tässä esimerkissä olemme siksi käyttäneet yhdistämiskenttää linkittääksemme suoraan toimintoon. Yhdistelmäkenttä näyttää tältä:

Määritä kolmas toiminto (Luo ehto sähköpostin lähettämiselle)

Nyt voit lisätä toisen toiminnon napsauttamalla sinistä "+"-merkkiä poistamalla ilmoitustoiminnon.

Määritä neljäs toiminto (Lähetä sähköposti - jos ehto täyttyy)

Mikäli yllä mainittu ehto täyttyy, tulee Toimitukseen linkitetty sähköposti lähettää Tilauksen Vastuuhenkilölle. Napsauta sinistä "+" -kuvaketta, joka on merkitty "Kyllä", luodaksesi toiminnon.

Tässä esimerkissä emme ryhdy toimiin, jos ehto EI täyty (punainen "+"-kuvake).

Anna toiminnolle nimi

Sähköpostin lähettäjän osoitteen tulee olla se Käyttäjä, joka aktivoi Automationflown toimituksessa. Siksi kentän tulee olla Trigger --> Käyttäjä --> Sähköposti.

Vastaanottajan tulee olla Tilauksesta vastuussa.

Tietotyypin tyyppi ja Tietotyyppi ID luodaan automaattisesti triggerissä.

Valitse lähetettävä sähköpostimalli. Tätä esimerkkiä varten ollaan luotu erityisen mallin.
Muista painaa tallenna kun olet tehnyt stepin valmiiksi

Tilauksesta vastaavan vastaanottama sähköposti:

Huom! Muista aktivoida automaatio ja painaa tallenna.