Alla samlingarAdministrativ
Ny medarbetare/användare i webCRM

Ska du ha en ny medarbetare och/eller har du en anställd som inte längre kommer att vara användar i webCRM

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ska du ha en ny anställd och/eller har du en anställd som inte längre kommer att vara användar i webCRM. Vi rekommenderar att du inte skriver över en redan befintlig användare i systemet, men att du alltid istället avaktiverar/tar bort den användare som inte längre behöver använda webCRM och skapar en ny profil för den nya medarbetaren.

Ändra antalet licenser:

Om du behöver ändra i antalet licenser görs detta under Systemkonfiguration -> Licens https://app.webcrm.com/Configuration/License.aspx

Under "Maximalt antal användare" kan du uppgradera eller nedgradera. Var medveten om att du bara kan nedgradera om du har tagit bort eller inaktiverat användare först!

Skapa en ny användare:

När du vill skapa en ny användare görs det under Systemkonfigurationer -> Användare (https://app.webcrm.com/Configuration/Users/UserList.aspx). Här trycker du på krysset och kan sedan fylla i information:

Du kan också se videon nedan som visar hur du skapar en ny användare (Videon är på engelska):

Behörighetsnivå:

Under Systemkonfigurationer -> Huvedinställninger -> Behörighednivåer: (https://app.webcrm.com/Configuration/MainSettings/AccessLevel/AccessLevelList.aspx), kan du se vad de olika åtkomstnivåerna ger tillgång till.

Du kan också se videon neden, som visar mer (Videon är på engelska):

Flytta aktiviteter från en användare till en annan:

Har du många organisationer eller aktiviteter som behöver flyttas över till den nyanställde? Då kan du med fördel använda dig av massmodifiering via en översikt.

OBS: Båda användare/anställda måste vara aktiva i systemet om kunder eller aktiviteter ska flyttas! Du kan inte göra översikter på en användare med behörighetsnivå "1 INGEN ADGANG"!

Radera/inaktivera användare:

När du har flyttat det som ska flyttas från en användare till en annan kan du välja att radera eller inaktivera den gamla användaren. Genom att inaktivera/välja åtkomstnivå "1 INGEN ADGANG" behåller du historiken för denna användare. Annars kan du också välja att ta bort användaren helt, men då försvinner all historik:

Du kan också se videon nedan som visar hur du inaktiverar eller radera en användare (Videon är på engelska):