Alle collectiesTraining op OnRentBTW motor
Configureren van BTW Klassen

Hoe belasting te configureren met gebruik van BTW-klassen, tarieven en regels

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Belasting in inspHire is berekend op basis van:

• Account en Product BTW Klassen

• BTW tarieven

• BTW regels

Account en product BTW-klassen

Om een Account en product btw-klassen toe te voegen, ga naar Systeemconfiguratie > BTW Klassen

Dit is voor BTW-klassen te onderhouden voor jouw klanten, leveranciers, fabrikanten en voorraad. Alles wat je hoeft in te voeren is een naam dat op gepaste wijze de hoofdlijnen aangeeft voor wie of voor wat de BTW-klasse is.

BTW-klassen worden gebruikt in samenhang met btw-regels en btw-tarieven om de belastingen te bepalen die worden toegepast.

BTW tarieven

Om btw tarieven toe te voegen, ga naar Systeeminstellingen > BTW tarieven.

BTW-tarieven worden gebruikt door 'BTW regels' om belastingkosten te berekenen op een order en factuur. Sommige systeem-standaard belastingtarieven zijn mogelijk al gecreëerd voor jou.

Een belastingtarief is geassocieerd met een land en optioneel een gebied (postcodebereik). De opties die hier beschikbaar zijn zullen variëren afhankelijk van het geselecteerde land.

Het creëeren van een belastingtarief is eenvoudig, je selecteert 'BTW tarief toevoegen' en selecteert het percentage van het vereiste tarief. Bijvoorbeeld, voor het VK 20% BTW voer je simpelweg '20' in het onderstaande veld in:

Zodra je een naam en tarief hebt ingevoerd seleceteer je de groene BTW tarief toevoegen knop.

BTW regels

Nadat je de BTW Klassen en BTW tarieven hebt aangemaakt is het benodigd dat je een BTW regel creëert.

BTW regels zijn gedefinieerd als een combinatie van de btw klasse en een product-btw klasse met een btw tarief van een organisatie. Elke klant zal een klasse worden toegewezen en aan elk product is een btw klasse toegewezen. Gebaseerd op de klasse van de klant, de klasse van het product op een order of factuur, en de regio, zal inspHire de juiste btw tarief hoeveelheid berekenen.

Bij het berekenen van belastingkosten zal inspHire alle btw regels selecteren die aan de volgende criteria voldoen:

• Overeenkomstig met de btw-klasse van de klant z'n organisatie

• Overeenkomstig met de btw-klasse van het product

Zodra alle toepasselijke regels overeenkomen, zal inspHire dan elke regel in omgekeerde volgorde (ervan verzekeren dat de laagste prioriteit regel als laatste is toegepast) evalueren. Een belastingheffing is berekend met gebruik van het geselecteerde btw-tarief voor de regel - de regio (adres zoals bovenaan gespecificeerd) wordt gebruikt om de geselecteerde btw-tarieven te filteren.