Onderhoudstypes creëren

Hoe Onderhoudstypes te creëren

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onderhoudstypes zijn een lijst van al jouw reguliere onderhoudsschema's voor jouw apparaatuur bijvoorbeeld een Hef- en hijsmiddelenkeuring, jaarlijkse service of PAT.

Je kunt een ongelimiteerde lijst creëren van al jouw onderhoudstypes en meervoudige onderhoudstypes op specifieke producten toepassen.

Aan de slag

Een Onderhoudstype creëren

Navigeer naar Systeeminstellingen > Onderhoudstypes en selecteer de blauwe Onderhoudstype toevoegen knoppen rechts bovenin. Je komt in het volgende scherm terecht:

Je dient de volgende details in te vullen:

Naam: Dit is de naam van jouw onderhoudstype bijvoorbeeld Jaarlijks onderhoud

Code: Dit is een verplicht veld. We adviseren dit te matchen ten opzichte van de naam

Periode:

Je kunt Dagen verstreken of Dagen gebruikt selecteren om de methode van berekening van de onderhoud nodig datum te bepalen.

• Dagen verstreken - Dit is voor een onderhoudstype dat gebaseerd is op kalenderdagen die zijn verstreken na een tijdsperiode, bijvoorbeeld een Jaarlijks onderhoud is gebaseerd op 12 maanden.

• Dagen gebruikt - Dit is voor een onderhoudstype dat is gebaseerd op de belastbare dagen voor het artikel. Dit is bruikbaar voor routine onderhoud en meteraflezing.

Intervaltype:

Jouw intervaltype is gebaseerd op hoe vaak jij wilt dat de onderhoudstype opkomt voor een onderhoud nodig, het kan dagelijks, wekelijks of maandelijks zijn.

Interval:
Dit is het nummer dat betrekking heeft op het intervaltype om de lengte van het interval te bepalen bijvoorbeeld een Jaarlijks onderhoud met een 12 maandelijkse interval.

Verplicht:

• Ja - Als het onderhoudstype is ingesteld op verplicht en een service is vervallen op voorraadniveau ontvang je een waarschuwing zodra je een artikel aan een order toevoegt en het belet de gebruiker om het artikel uit te boeken en het in huur te zetten zonder het in een Onbeschikbare artikelen te boeken voor onderhoud.

• Nee - Als het onderhoudstype op verplicht is gezet ontvang je een waarschuwing zodra je het artikel toevoegt aan een order en een andere waarschuwing wanneer je het uit huur boekt echter laat het de gebruiker toe om het artikel in huur te zetten.

Zodra je gereed bent met alle details in te voeren klik je op de groene Onderhoudstype toevoegen knop om het onderhoudstype op te slaan.

Bewerken & Verwijderen van Onderhoudstypes

Om onderhoudstypes te bewerken, ga naar Systeeminstellingen > Onderhoudstypes en selecteer het onderhoudstype.

Je kunt onderhoudstypes ook verwijderen. Je kunt ze alleen verwijderen als ze niet geassocieerd zijn met een Product of Niet-beschikbaar artikel.

Om er achter te komen hoe je onderhoudstypes kunt toepassen op jouw product, zie graag see our guide

Heb je hulp nodig? Begin een gesprek met behulp van de blauwe hulp ballon in de hoek rechts onderaan