Starten met Aimy
Overstappen naar Aimy van een ander systeem
Floortje avatar
Geschreven door Floortje
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Maak je gebruik van een ander salonsoftware pakket en wil je graag overstappen naar kapperssoftware Aimy, dan hebben we een hele handige importeer functionaliteit om diverse data (zoals bijvoorbeeld het klantenbestand of afspraken) over te zetten. In dit artikel geven we een toelichting over het importeren van deze data.

Waar kan ik mijn huidige data importeren/overzetten naar Aimy?

Tijdens het overstappen kun je verschillende soorten data (zoals Afspraken, Services, Klantenbestand, Import Facturen & Import Rapporten) overzetten naar de kapperssoftware Aimy. Het importeren van deze data kan in Aimy via Instellingen> Importeer Data.

In dit voorbeeld zullen we een klantenbestand importeren. Klik in onderstaand overzicht op “Klanten Bestand". Nu opent een pop-up waarin het klantenbestand geïmporteerd kan worden. In de volgende stap zullen we uitleggen hoe je dit kunt doen.

Hoe kan ik mijn huidige data importeren of overzetten naar Aimy?

Het importeren van data, zoals bijvoorbeeld het klantenbestand, gaat via een Excel-format. We raden aan om dit voorbeeldbestand, die beschikbaar wordt gesteld in de pop-up, eerst te downloaden. Hierin wordt aangegeven hoe het bestand eruit moet komen te zien, dus welke kolommen en velden er ingevuld moeten worden. Belangrijke velden die ingevuld moeten worden zijn e-mailadres, telefoonnummer, naam klant en adres.

Na het invullen en opslaan van dit voorbeeldbestand kun je deze uploaden en klikken op de button “Importeer data”. De klanten worden direct in het klantenbestand (ook wel CRM) toegevoegd.

We begrijpen dat het importeren van data geen eenvoudige actie is, daarom helpen we je ook graag. Dit kun je doen door het team van Aimy te mailen: support@meetaimy.com.

Video voor het importeren van data