Agenda & (Online) afspraken
Online boekingen
1. Online boekingen voor website aanmaken
Daan avatar
Geschreven door Daan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om klanten online te kunnen laten boeken, is het handig om gebruik te maken van onze widget voor de website van jouw salon. Via deze widget, die onderaan jouw website geplaatst zal worden, kunnen klanten makkelijk en snel via een paar simpele stappen een online reservering plaatsen. Deze wordt dan automatisch gekoppeld en ingepland in de agenda van jouw salon.

Waar kan ik online boekingen aanzetten in Aimy voor mijn website?

Via de instellingen voor online boekingen kun je stap voor stap de widget voor jouw website aanmaken. Via Instellingen > Online boekingen kun je (later) de instellingen aanpassen op basis van je eigen voorkeuren.

Hoe kan ik de widget voor online boekingen plaatsen op mijn website?

Om de widget te plaatsen op jouw website ga je naar het kopje “Online boekingen instellingen & Invoegcode”. Onderstaande pop-up zal dan verschijnen:

Je kunt de widget via twee manieren plaatsen op jouw website:

1. Via een URL-link achter een button.

2. Via een code in de footer van jouw website plaatsen.

Via een URL-link achter een button

Scroll naar beneden naar “Link boekingen”. Door op de vierkantjes rechtsboven te klikken kopieer je de link. Deze kun je gebruiken om achter een button te plaatsen op jouw website.

Via een code in de footer van jouw website plaatsen

Scroll naar beneden naar de “Online boekingen”. Door op de vierkantjes rechtsboven te klikken kopieer je deze code. Zie hieronder voor de meestgebruikte website makers, waar je deze code kunt plaatsen.

Wordpress

Ga naar “plugins downloaden” en zoek naar “header and footer” scripts. Download de volgende plugin “Header en footer scripts” (linksboven).

Widget Wordpress

Vervolgens ga je in het menu aan de linkerkant naar “instellingen” en klik vervolgens op “header and footer scripts”. Hier kun je de widget code plakken bij “scripts in footer” (onderste blok).

Widget Wordpress scripts

WIX

Als je bent ingelogd bij jouw WIX-account, ga je naar site instellingen:

Widget WIX

Klik vervolgens op “aangepaste code toevoegen”. Hier kun je bij “hoofdtekst - eind” (onderste blok), de widgetcode toevoegen.

Widget WIX script

Widget configureren

Nadat je de widget op jouw website hebt geplaatst, moet je nog een aantal instellingen maken om de widget goed in gebruik te kunnen nemen. Lees via onderstaande artikelen wat de volgende stappen zijn:

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.