5. Online boekingen: Inloggen
Floortje avatar
Geschreven door Floortje
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nadat jouw widget is aangemaakt (klik hier om te lezen hoe je een widget moet aanmaken) en geplaatst op jouw website, kun je de instellingen voor de widget aanpassen. Deze zullen (na opslaan) automatisch worden verwerkt in jouw widget op de website. Je hoeft dus na het wijzigen van bepaalde instellingen niet opnieuw de invoegcode te gebruiken om de vernieuwde widget te kunnen zien en/of gebruiken.

Waar kan ik "Inloggen voor online boekingen" activeren?

Via Instelling > Online boekingen > Online boekingen instellingen & Invoegcode kun je instellen dat klanten kunnen inloggen in hun omgeving/een nieuw account kunnen aanmaken voor het online boeken van afspraken.

Hoe ziet het inloggen eruit in de widget voor mijn klant?

Wanneer klanten jouw widget openen zullen ze, voordat ze een online boeking kunnen afronden, eerst in onderstaand scherm terecht komen.

Hier kunnen ze een direct inloggen of doorgaan als gast (het is dus niet verplicht voor een klant om een account aan te maken voordat ze een online boeking willen maken!). Wanneer een klant kiest om door te gaan als gast, kunnen ze tijdens het afronden van een boeking ook direct een account aanmaken.

Om een account aan te maken moet je als klant een aantal contactgegevens invullen en vervolgens het account via de mail verifiëren.

Wanneer een klant is ingelogd heeft dit verschillende voordelen. Zo kunnen ze meteen zien hoeveel loyaltypunten ze hebben gespaard, meteen een afspraak inplannen en kunnen ze in een overzicht alle geplande (en verleden) afspraken terugzien.