Nu alle klanten online kunnen boeken, is het handig om gebruik te maken van onze widget voor de website van jouw salon. Via deze widget, die onderaan jouw website geplaatst zal worden, kunnen klanten makkelijk en snel via een paar simpele stappen een online reservering plaatsen. Deze wordt dan automatisch gekoppeld en ingepland in de agenda van jouw salon.

Waar kan ik een widget aanmaken in Aimy voor mijn website?

Via de widget configurator kun je stap voor stap de widget voor jouw website aanmaken. De widget configurator vind je onder Instellingen> Widget. Hier kun je (later) de instellingen aanpassen op basis van je eigen voorkeuren.

Hoe kan ik de widget plaatsen op mijn website?

Om de widget te plaatsen op jouw website ga je naar het kopje “Widget instellingen & Invoegcode”. Onderstaande pop-up zal dan verschijnen:

Scroll naar beneden naar de “Widget Code”. Door op de vierkantjes rechtsboven te klikken kopieer je deze code. Zie hieronder voor de meestgebruikte website makers, waar je deze code kunt plaatsen.

Wordpress

Ga naar “plugins downloaden” en zoek naar “header and footer” scripts. Download de volgende plugin “Header en footer scripts” (linksboven).

Widget Wordpress

Vervolgens ga je in het menu aan de linkerkant naar “instellingen” en klik vervolgens op “header and footer scripts”. Hier kun je de widget code plakken bij “scripts in footer” (onderste blok).

Widget Wordpress scripts

WIX

Als je bent ingelogd bij jouw WIX-account, ga je naar site instellingen:

Widget WIX

Klik vervolgens op “aangepaste code toevoegen”. Hier kun je bij “hoofdtekst - eind” (onderste blok), de widgetcode toevoegen.

Widget WIX script

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.