In dit artikel behandelen we een overzicht van het gebruiken van de agenda. Onderwerpen waar we op inzoomen zijn: knippen, kopiëren en plakken, aantal weken vooruit, zoeken naar klanten, week- en dagoverzicht en filteren op medewerker en data.

Knippen, kopiëren en plakken van een afspraak

Het knippen, kopiëren en plakken van een afspraak kun je doen door met je rechter muisknop op een afspraak te klikken. De gegevens van de afspraak worden overgenomen wanneer je knipt of kopieert. Hierbij gaat het om de klant en services (ook wel behandelingen).

Een veel gebruikte actie is het knippen of kopiëren van een afspraak, om vervolgens (met de " .. weken vooruit"- button, zie sectie hieronder) een aantal weken vooruit de afspraak te plakken.

Aantal weken vooruit navigeren

Wanneer je in de agenda klikt op "Vandaag" opent een pop-up, waarmee je direct een aantal weken vooruit kunt gaan in de agenda. Er wordt gerekend vanaf de dag die op dat moment zichtbaar is op het scherm.

Zoeken naar klanten

Via de zoekbalk kun je zoeken naar klanten en afspraken in de toekomst. Door op een resultaat te klikken ga je direct naar deze afspraak in de agenda. Ook ga je direct naar de dag van de afspraak in de agenda.

Week- en dagoverzicht & filter medewerker

Via de filter "week & dag" kun je de agenda bekijken per week en dag. Standaard staat de agenda op de huidige werkdag. Wil je de beschikbaarheid in weekoverzicht zien per medewerker dan dien je ook de filter medewerker te gebruiken.

Instellen van interval agenda op 5 of 15 minuten

De agenda is in te stellen op 5 of 15 minuten. Hiermee maak je de agenda en de items in de agenda langer. Na aanklikken blijft deze standaard op dit overzicht staan.

Zoeken naar een datum

In de agenda vind je bovenaan de datum terug. Door op de datum te klikken opent een kalender. Via deze kalender kun je direct naar een andere datum gaan.

Tutorial navigeren in de agenda