Kassa
Afrekenen
Cadeaubonnen uitgeven en gebruiken
Daan avatar
Geschreven door Daan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel behandelen we het uitgeven van cadeaukaarten/cadeaubonnen en hoe het betalen met een cadeaukaart werkt.

Hoe kan ik cadeaubonnen activeren?

Het activeren van cadeaubonnen kan worden gedaan door naar Rapportages > Kas overzicht > Instellingen te gaan. Daar kun je aanvinken om cadeaukaarten (giftcards) te activeren. Na activatie wordt "cadeaubon" zichtbaar in de kassa onder producten. Daar kun je ook een cadeaubon verkopen.

Hoe kan ik een cadeaubon verkopen?

Dit kun je doen door een nieuwe betaling aan te maken (na activeren cadeaukaarten) en rechtsonderin op het groene cadeaukaart-iccontje te klikken. De cadeaubon wordt toegevoegd aan het totaal overzicht van de factuur. De code van de cadeaubon wordt automatisch door Aimy gegenereerd, maar kun je altijd aanpassen (bijv. naar een gewenste barcode die op jullie cadeaukaart staat). Vervolgens vul je het gewenste bedrag van de cadeaukaart in en reken je de bon af door een betaalmethode te selecteren en de factuur af te ronden.

Let op: cadeaubonnen worden op de dag van verkoop niet meegerekend in de dag omzetten. Op de dag dat de cadeaubon gebruikt wordt als betaalmethode, wordt het meegerekend in de omzet en wordt de juiste BTW er tegen overgezet.

Waar kan ik een overzicht van uitgegeven cadeaubonnen terug vinden?

Elke cadeaubon die wordt verkocht aan een klant is zichtbaar via Kassa > Cadeaubon verkocht. Hier vind je een overzicht van alle klanten die een cadeaubon hebben gekocht. Tevens vind je hier het bedrag van de verkochte cadeaubon.

Tutorial

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.