In dit artikel behandelen we het uitgeven van cadeaukaarten/cadeaubonnen en hoe het betalen met een cadeaukaart werkt.

Hoe kan ik cadeaubonnen activeren?

Het activeren van cadeaubonnen kan worden gedaan door naar Reporting > Kas overzicht > Instellingen te gaan. Daar kun je aanvinken om cadeaukaarten (giftcards) te activeren. Na activatie wordt "cadeaubon" zichtbaar in de kassa onder producten. Daar kun je ook een cadeaubon verkopen.

Hoe kan ik een cadeaubon verkopen?

Dit kun je doen door een nieuwe factuur aan te maken (na activeren cadeaukaarten) en bij producten "cadeaubon" te zoeken en aan te klikken in een factuur. De cadeaubon wordt toegevoegd aan het totaal overzicht van de factuur. Via potlood en papier kan je het bedrag van de cadeaubon aanpassen.

Let op: cadeaubonnen worden op de dag van verkoop niet meegerekend in de dag omzetten. Op de dag dat de cadeaubon gebruikt wordt als betaalmethode, wordt het meegerekend in de omzet en wordt de juiste BTW er tegen overgezet.

Waar kan ik een overzicht van uitgegeven cadeaubonnen terug vinden?

Elke cadeaubon die wordt verkocht aan een klant is zichtbaar via Kassa > Cadeaubonnen. Hier vind je een overzicht van alle klanten die een cadeaubon hebben gekocht. Tevens vind je hier het bedrag van de verkochte cadeaubon.

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.