Instructie | video

Instructie | tekst

Onder 'Mijn School' in het platform kun je klassen aanmaken. Het direct toevoegen van alle klassen op school scheelt je in de toekomst een hoop werk en zal zorgen voor een makkelijke en goede overdracht ieder jaar.

Om een nieuwe klas aan te maken ga je in 'Mijn School' naar 'Klassen'. Klik op 'Klas aanmaken' en vul de gegevens van de klas in. Heb je een combinatieklas? Bekijk dan eerst dit artikel.

Uitleg onderdelen

Naam van de klas | Bedenk hier een naam voor de klas. Bijvoorbeeld H1A of De Apenheul of Groep 7.

Niveau van de klas | Geef hier het niveau van de klas aan. Bijvoorbeeld Groep 6 of Klas 2. Wil je met de klas aan de slag met materiaal voor een hogere of juist lagere klas? Selecteer dan een ander niveau. Aanbodsdoelen worden namelijk alleen meegerekend wanneer het niveau van het lesmateriaal gelijk is met het niveau van de klas. Voorbeeld: "Mijn groep 8 heeft een flinke inhaalslag te maken. Daarom noem ik mijn klas 'Groep 8' maar kies ik bij 'niveau' voor Groep 6. Ik ga namelijk eerst aan de slag met lesmateriaal uit de bibliotheek voor groep 5/6."

Startjaar | Dit is simpelweg het schooljaar waarop de klas begint te werken met Basicly.

Over welke apparaten kunnen je leerlingen beschikken in de klas? | Geef hier aan met welke apparaten je leerlingen werken. Hebben jullie alleen chromebooks? Vink dan 'Computers' aan. Zo voorkom je dat je in de bibliotheek allerlei content ziet die bestemd is voor het werken met een iPad.

Heb je de gegevens in gevuld? Klik dan op 'Klas opslaan'.

Heeft u het antwoord gevonden?