Hoe maak ik handmatig klassen of subgroepen aan?

De naam en het niveau van je klas instellen.

Josha avatar
Geschreven door Josha
Meer dan een week geleden bijgewerkt

💡 Let op: Heb je een koppeling met Basispoort of de Entree Federatie, dan hoef je niet handmatig klassen aan te maken.

Het direct toevoegen van alle klassen op school scheelt je in de toekomst een hoop werk en zal zorgen voor een makkelijke en goede overdracht ieder jaar. Om een nieuwe klas aan te maken klik je op 'Klassen' (zie onderstaande afbeelding).

Klik vervolgens op 'Klas aanmaken' en vul de gegevens van de klas in. Klik vervolgens op 'Klas opslaan'. Heb je een combinatieklas? Bekijk dan ook eens dit artikel.

Uitleg onderdelen

Groep of subgroep | Geef hier aan of het om een groep gaat of om een subgroep. Voorbeeld: Groep 6/7/8 maak je aan als groep. Je kunt daarnaast óók voor groep 6 een aparte subgroep maken, zodat je voor hen een aparte planning klaar kunt zetten. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een brede brugklas als 2B. Maak bijvoorbeeld een aparte subgroep aan voor 2B-VWO, wanneer je voor hen iets extra's in wil plannen. Leerlingen kunnen gekoppeld worden aan beide groepen. Meer informatie over subgroepen vind je hier.

Naam van de klas | Bedenk hier een naam voor de klas. Bijvoorbeeld H1A of De Apenheul of Groep 7.

Niveau van de klas | Geef hier het niveau van de klas aan. Bijvoorbeeld Groep 6 of Klas 2. Je kunt ook meerdere niveaus selecteren. Wil je met de klas aan de slag met materiaal voor een hogere of juist lagere klas? Selecteer dan de verschillende niveaus zodat je bij 'progressie op leerlijn' ook de voortgang bij de juiste verschillende niveaus zien.

Startjaar | Dit is simpelweg het schooljaar waarop de klas begint te werken met Basicly.

Heb je de gegevens in gevuld? Klik dan op 'Klas opslaan'.

Roept dit artikel vragen bij je op?

Stel je vraag dan gerust aan ons via de chat.