Instructie | video

Instructie | tekst

Wanneer je lesmateriaal wil koppelen aan je klas ga je op zoek naar het plus-teken. Via het plus-teken kun je aangeven dat jij van plan bent bepaald lesmateriaal met je klas te gaan behandelen. Zodra je lesmateriaal koppelt aan je klas, komt dit direct in de planning van je klas te staan. Super handig! Zo kun je makkelijk vooruit plannen.

Stap 1

Het plus-teken vind je in de bibliotheek op ieder blokje content:

Hetzelfde plus-teken vind je terug wanneer je een leskaart, leerpad, video of videoserie hebt geopend:

Klik op het plus-teken.

Stap 2

Selecteer vervolgens de juiste klas en klik op 'Voeg toe aan klas'.

In het dashboard van de klas vind je vervolgens terug welk lesmateriaal je gekoppeld hebt aan je klas. Om dit te bekijken klik je op 'Mijn school' en vervolgens op de klas.

Stap 3

Wanneer je lesmateriaal koppelt aan de klas is het nog niet zichtbaar binnen het account van de leerlingen. Pas wanneer je het lesmateriaal als 'zichtbaar' markeert wordt het klaargezet in het account van de leerlingen van de desbetreffende klas. Werk je in een leerpad? Dan voer je deze actie uit per losse leskaart binnen het leerpad. In één keer het gehele leerpad klaarzetten voor de leerlingen kan dus niet.

Markeer nu de (eerste) leskaart als 'zichtbaar'. Zodra je dit hebt gedaan krijgen leerlingen van de desbetreffende klas een melding in hun Basicly-account en kunnen ze met de leskaart aan de slag!

Je lesmateriaal als 'zichtbaar' markeren om het zichtbaar te maken voor leerlingen.

Heeft u het antwoord gevonden?