Wanneer je fase 1 en fase 2 van deze Online opstarttraining doorlopen hebt, weet je hoe je met het platform van Basicly kunt werken. Je hebt nu een heleboel leskaarten, leerpaden en video's tot je beschikking.

Je kunt nu sporadisch of ad hoc aan de slag met dit lesmateriaal. Je kunt er ook voor kiezen om structureel aan de slag te gaan en goed te plannen. Gelukkig kan dit vrij gemakkelijk.

Stap 1

Wanneer je lesmateriaal van Basicly koppelt aan je klas (zie stap 2.8) verschijnt dit automatisch in de planning van je klas. Klik op 'Mijn school' en vervolgens op je klas om de planning te bekijken (scroll hiervoor een beetje naar onder). In het voorbeeld hieronder kan ik zien dat ik nu bezig ben met het leerpad ICT-skills. Hierna ga ik aan de slag met het leerpad Onderzoek. Tot slot staan er nog twee video's in de planning: Wachtwoorden en Mindmapping.

Stap 2

Wanneer je deze planning wil wijzigen, klik dan op 'wijzig'. Je kunt nu een onderdeel uit de planning verwijderen door op het prullenbak-icoon te klikken. Wil je twee onderdelen omdraaien? Klik dan op een onderdeel, houd de muis ingedrukt en sleep het onderdeel naar boven of beneden. Laat de muis los en controleer of het onderdeel verplaatst is.

Stap 3

Wil je iets nieuws toevoegen aan de planning van je klas? Ga dan in de bibliotheek op zoek naar geschikt lesmateriaal. Koppel het gekozen lesmateriaal aan je klas (zie stap 2.8) en het lesmateriaal krijgt automatisch een plek in de planning van de klas.

Leerlijn

Tip! Wil je graag werken met de leerlijn digitale geletterdheid zoals Basicly deze aanbiedt? Ga dan in de bibliotheek naar 'Overzicht' en klik op 'De leerlijn digitale geletterdheid'. Koppel vervolgens de onderdelen van de leerlijn aan je klas. Zo zet je zelf de onderdelen uit de leerlijn klaar in de planning van je klas. Uiteraard mag je hier zelf onderdelen aan toevoegen of onderdelen achterwege laten.

Extra

Onder de planning van de klas kun je ook nog inzien welke onderdelen jullie al hebben afgerond!

Heeft u het antwoord gevonden?