Veelgestelde vragen
Basicly in de praktijk
Hebben we bij alle opdrachten een computer of tablet nodig?
Jip Ravesloot avatar
Geschreven door Jip Ravesloot
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor het uitvoeren van de les is niet altijd een apparaat nodig. Dit staat altijd bovenaan de leskaart vermeld, zodat je dit tijdig voor kunt bereiden.

Zo zijn er opdrachten waarbij je met de leerlingen in gesprek gaat over interessante onderwerpen of kunnen leerlingen door middel van werkbladen aan de slag. Hier is niet noodzakelijk een computer of tablet voor nodig. Wil je echter gebruik maken van de leerlinginstructie van de leskaart (vanaf groep 5), dan hebben leerlingen een apparaat nodig om in te kunnen loggen om zo de opdracht te kunnen bekijken.

Tot slot hebben ze wel altijd een apparaat nodig als ze gaan werken aan hun digitale vaardigheden.

De leskaarten worden op drie manieren ingestoken. Hierbij is het in één keer duidelijk wanneer jouw leerlingen een computer of tablet nodig hebben.

• Klassikaal met de leerkracht (geen apparaat)

• Klassikale met de leerkracht en zelfstandige verwerking (wel een apparaat)

• Volledig zelfstandig (wel een apparaat)