Handleiding
3 | Lesgeven met Basicly
Hoe activeer ik de voorleesfunctie?

Voor leerlingen die wat hulp kunnen gebruiken bij het lezen.

Josha avatar
Geschreven door Josha
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In sommige gevallen kan het prettig zijn om leerlingen hulp te bieden bij het lezen. In Basicly beschik je daarom over een voorleesfunctie binnen de leskaart. Deze functie staat standaard uit, maar kan geactiveerd worden voor leerlingen die hier baat bij hebben.

Als leerkracht kun je bij elke leerling de voorleesfunctie aanzetten. Om dit te doen ga je in Basicly naar de desbetreffende klas. Klik vervolgens op Leerlingen (1) en klik voor de desbetreffende leerling(en) op het megafoon-icoon (2). In het voorbeeld hieronder heeft Evert wel toegang tot de voorleesfunctie en Hille niet.

Wanneer een leerling een leskaart bekijkt staat er bovenaan een knop 'Lees dit voor'. Vervolgens wordt de leskaart voorgelezen. De zin die voorgelezen wordt, wordt hierbij gemarkeerd.

De leerling kan het voorlezen weer stopzetten middels dezelfde knop.

Let op: deze functie werkt het best in Google Chrome. De stem is het meest vriendelijk en de gesproken tekst is het meest accuraat. Gebruik je een andere browser? Dan kan dit dus invloed hebben op de kwaliteit van deze functionaliteit en op de stem die je hoort.

Heb je vragen over de voorleesfunctie?

Stuur ons gerust een bericht via de chat!