Agenda
Sessies beheren

In dit artikel leggen we alles omtrent het wijzigen, annuleren en verwijderen van sessies uit.

Kevin Bagayoko avatar
Geschreven door Kevin Bagayoko
Meer dan een week geleden bijgewerkt

INTRO

Sessiebeheer is een cruciaal en vrijwel dagelijkse handeling. Lees de onderstaande stappen met alle informatie over uw sessies en hoe u alles naar wens kunt instellen.

Stap 1: sessies aanmaken.

Volg een van de onderstaande opties:

1. Klik op "Agenda" > en klik op "Sessies toevoegen".

2. Klik op "Mijn studio" > klik op "Groepsactiviteiten" of "Workshops" > klik op een van uw activiteiten > en klik op "Sessies toevoegen".

Voltooi de verplichte en optionele velden.

1. Kenmerken

• Beschikbare plaatsen: geef aan wat het de maximale bezetting is.

• Grootte van de wachtlijst: selecteer hoeveel leden maximaal op de wachtlijst kunnen staan.

• Prijs (in kredieten): koppel een prijs aan een enkele sessie voor leden. Deze prijs is standaard 1 krediet. De waarde van een krediet bepaalt u zelf.

2. Tijd en datum

• Duur: geef aan hoelang iedere sessie duurt.

• Frequentie: selecteer hoe vaak u de sessie in uw agenda wilt zetten.

• Voorbeeld 1: dagelijks om 13:30.

• Voorbeeld 2: iedere donderdagavond om 18:45.

• Startdatum: dit is de allereerste sessie voor uw agenda.

• Einddatum: selecteer tot wanneer u deze sessies wilt inplannen.

• Starttijd: geef aan hoe laat iedere sessie begint.

• Niveau: selecteer het niveau waar leden aan moeten voldoen. U kunt het niveau personaliseren.

• Vestiging: koppel de juiste zaal of vestiging aan de sessies om leden te informeren waar zij moeten zijn.

• Instructeur: koppel de juiste instructeur(s) aan uw activiteit. Dit is belangrijk voor de payroll.

• Payroll-regel: automatiseer de berekening van de payroll door een specifieke standaardregel aan uw sessie te koppelen.

• Accepteer reserveringen: gebruik deze optie om de sessies beschikbaar te maken voor uw leden en om reserveringen te accepteren.

3. Geavanceerd

Gebruik tags voor onder andere ledenvoordelen en activiteitenbeheer. Vraag uw accountmanager om meer informatie.

De meest gebruikte tags zijn tags om bepaalde sessies wel of niet voor bepaalde doelgroepen of segmenten beschikbaar te maken.

Stap 2: sessies wijzigen.

Natuurlijk kan het voorkomen dat u een of meerdere velden wilt wijzigen.

Klik op "Agenda" > klik op een van uw activiteiten > en klik op "Bewerken".

Vervolgens kunt u alle eerder ingevulde of lege velden aanpassen voor een, meerdere of alle toekomstige sessies wijzigen. Vink eventueel "Ingeschreven leden informeren" aan als u leden op de hoogte van de veranderingen wilt brengen.

⚠️Waarschuwing: alle toekomstige sessies worden automatisch gewijzigd als u instructeurs en/of vestigingen wijzigt.

Stap 3: sessies annuleren.

Iemand ziek? Er kan van alles gebeuren - daarom kunnen sessies gemakkelijk geannuleerd worden. Houd er wel rekening mee dat deze actie teruggedraaid kan worden, maar dat oude reserveringen en wachtlijsten niét hersteld worden.

Geannuleerde sessies blijven zichtbaar voor u en uw leden, mits u ervoor kiest om deze te verbergen. Verder kunt u er ook voor kiezen om leden over 1 of meerdere annuleringen te informeren.

1. Annuleringen verwijderen voor medewerkers: klik op het tandwieltje onder "Agenda" > en klik op "Verberg annuleringen".

2. Annuleringen verwijderen voor medewerkers: ga naar "Instellingen" > klik op "Personalisering" en schakel "Toon geannuleerde sessies op de agenda van je leden" uit.

Stap 4: sessies verwijderen

Indien nodig kunt u geannuleerde sessies ook verwijderen. Let op: deze actie is definitief en een sessie moet allereerst geannuleerd zijn.

Ga naar "Agenda" > annuleer de sessie(s) in kwestie > en klik op "Verwijderen".

VOLTOOID!