Leden
Gastreserveringen activeren

In dit artikel leggen we uit hoe u, als medewerker, gastreserveringen activeert en gebruikt.

salesteam avatar
Geschreven door salesteam
Meer dan een week geleden bijgewerkt

INTRO

Breid je ledenbestand gemakkelijk uit door je leden de mogelijkheid te geven om gasten uit te nodigen. De gast hoeft slechts zijn of haar voornaam (verplicht), achternaam (optioneel) en e-mailadres (optioneel).

Deze gegevens worden opgeslagen in een ledenprofiel binnen uw ledenbestand voor bijvoorbeeld aanbiedingen, kortingen en nieuwsbrieven. Er wordt ook een "Relatie" tussen de bestaande klant en de gast aangemaakt. Verder moet de bestaande lid ook altijd zelf een reservering op de sessie hebben om een gast te kunnen uitnodigen.

INSTELLINGEN

Dit gedeelte is voor medewerkers. Volg de onderstaande stappen om deze functie te activeren en te beheren.

Stap 1: De activatie en configuratie.

Ga naar Instellingen > Peronalisering > en schakel de optie "Activeer de functie voor leden om gasten uit te nodigen" aan.

Optie 1: Beperk het aantal gasten per lid.

Zodra u deze optie geactiveerd heeft kunt u ook het aantal uitnodigingen per lid binnen een bepaalde periode beheren.

Optie 2: De compatibiliteit voor leskaarten.

Het is mogelijk om bepaalde leskaarten uit te sluiten voor gasten, indien u dit wenst te beperken.

Ga naar Producten > Leskaarten > voeg een nieuwe leskaart toe of wijzig een bestaande leskaart > en schakel de optie "Dit product kan voor het uitnodigen van gasten worden gebruikt" aan.

Optie 3: Reserveringen voor gasten activeren op sessies.

Ga naar Agenda > klik op de sessie > klik op "Bewerken" > en schakel de optie "Dit product kan voor het uitnodigen van gasten worden gebruikt" aan.

VOLTOOID!

Zodra alles correct geconfigureerd is zullen leden tijdens het reserveerproces een nieuwe knop "Een gast uitnodigen" te zien krijgen. Door hierop te klikken komt er een formulier met de 3 velden voor de gast te voorschijn.