Stripe Terminal activeren

In dit artikel leggen we uit hoe u online én offline betalingen via onze integraties kunt activeren en gebruiken.

salesteam avatar
Geschreven door salesteam
Meer dan een week geleden bijgewerkt

INTRO

Activeer deze integratie en schaf de pinapparaten (hardware) direct via uw accountmanager aan om deze koppeling te verwezelijken om fysieke betalingen automatisch via uw Back Office te laten verlopen.

Belangrijk: momenteel zijn de Stripe Terminal-pinapparaten alleen met de onderstaande regio's en/of valuta beschikbaar.

Valuta

Regio

EUR

Gehele eurozone

USD

Verenigde Staten van Amerika

CAD

Canada

GBP

Verenigd Koninkrijk

DKK

Denemarken

SEK

Zweden

AUD

Australië

NZD

Nieuw-Zeeland

SGD

Singapore

CONFIGURATIE

Stripe Terminals zijn pinapparaten voor het verwerken van fysieke betalingen binnen uw onderneming, zoals een pinbetaling. Leden kunnen deze betalingen direct verwerken zonder hun betaal- of bankgegevens op te geven. De apparaten worden direct aan uw Back Office gekoppeld om facturen te betalen.

Stap 1: een pinapparaat verbinden.

Ga naar Instellingen > Facturatie > Pinapparaat > Een pinapparaat verbinden.

Stap 2: een pinapparaat configureren.

Geef de pinapparaat een naam. Dit wordt gebruikt om de apparaten onderling te onderscheiden, indien u meerdere pinapparaten binnen uw vestiging heeft.

Genereer vervolgens de code van dit pinapparaat:

1. Op uw Stripe Terminal: Swipe naar rechts > Instellingen > Genereer een code.

2. Op uw Back Office: Klik op "Een pinapparaat verbinden" > voer de code in > Klik op "Verbinden".

Stap 4: voer de adresggevens van uw vestiging in.

U zult de adresgegevens van de gewenste vestiging moeten invoeren als dit het eerste apparaat binnen uw onderneming is om de configuratie te voltooien.

Nu is uw Stripe Terminal-pinappraat verbonden!

Attentie: het is een vereiste dat uw Stripe Terminal-pinapparaat op hetzelfde WiFi-netwerk zit als het apparaat dat u voor de facturatie gebruikt.

BETALINGEN

Indien u uw pinapparaat voor een betaling wilt gebruiken ga dan naar een van uw openstaande facturen > klik op "Incasseren" > klik op "Pinapparaat" > en bevestig de betaling via uw Stripe Terminal-pinapparaat.

Belangrijk: het minimum aankoopbedrag is EUR 10.

VOORDELEN

De integratie van een Stripe Terminal-apparaat heeft de volgende voordelen:

• Ondersteunt Apple Pay en Google Pay.

• Betaal facturen rechtsreeks uit uw Back Office.

• Abonneer leden op uw lidmaatschappen.

• Waarschuwing: contacteer uw accountmanager, omdat deze functie alleen in bepaalde landen beschikbaar is.

• Pas het saldo van de interne rekening (Wallet) van uw leden aan.

• Sla creditcards via het pinapparaat op.

• Waarschuwing: contacteer uw accountmanager, omdat deze functie alleen in bepaalde landen beschikbaar is.

VOLTOOID!