Alle samlingerMarketingYouTube
Opret Youtube-kanal til virksomheder gennem brandkonto

Denne guide fortæller dig, hvorfor en virksomhed bør oprette en Youtube-kanal, og hvordan kanalen nemt oprettes via en Google-brandkonto.

Tonje Kromann Nissen avatar
Skrevet af Tonje Kromann Nissen
Opdateret over en uge siden

Hvorfor bør virksomheder have en Youtube-kanal?

Youtube er verdens næststørste søgemaskine, næstefter Google. Der er derfor stor sandsynlighed for, at dine eksisterende eller potentielle kunder også er brugere af dette medie. Youtube er derfor en oplagt platform til kommunikation og markedsføring – betalt eller gratis. Samtidig kan tilstedeværelsen på Youtube optimere virksomhedens rangering på Google, da virksomhedens søgefelt udvides.

Tilstedeværelsen på Youtube skal dog give mening for netop jeres virksomhed. Overvej derfor, hvem I gerne vil nå med kanalen, og hvordan I gør det, hvis I vælger at dele videoer til en ekstern målgruppe.

Videodeling til eksternt og internt brug

Langt de fleste bruger i dag Youtube for det informerende og underholdende indhold. Virksomheder bør derfor tænke over, hvad der deles, da en succesfuld Youtube-kanal ofte ikke direkte sælger et produkt, men indirekte promoverer brandet eller produktet gennem informative og underholdende videoer.

Alternativt kan I oprette en kanal til intern videodeling blandt virksomhedens ansatte. Det er nemlig muligt at skjule videoer, der kun kan deles via link. Oprettelsen af en Youtube-kanal for virksomheden kan derfor også være en fordel, hvis man ikke har et mål om at nå den brede befolkning.

Opret Youtube-kanal med Google-konto

For at oprette en Youtube-kanal skal man have en Google-konto (Google ejer Youtube). Her kan man bruge sin private gmail, men det kan være en fordel at oprette en Google brandkonto, så Youtube-kanalen ikke kræver login via ens egen personlige mail.

I følgende afsnit forklarer vi, hvad en brandkonto er, og hvorfor du bør oprette en Youtube-kanal via en brandkonto.

Hvad er en brandkonto, og hvorfor skal virksomheder oprette en Youtube-kanal via en brandkonto?

Det er nu muligt at oprette en brandkonto, der er specifik for ét brand. Den er forskellig fra din personlige Google-konto, da en kanal, som er tilknyttet en brandkonto, kan have flere personer til at administrere den fra deres Google-konti.

Ved at oprettet en brandkonto til virksomheden behøver du altså ikke et særskilt brugernavn eller en særskilt adgangskode for at administrere YouTube-kanaler, hvorfor den er særlig effektiv for virksomheder.

Dét er smart, hvis du ønsker at give andre adgang til en virksomheds Youtube-kanal, men ikke din egen personlige Google-konto. Der vil nemlig her ikke være en offentlig tilknytning mellem din personlige mail og brandkontoen.

Sidder du og håndterer flere virksomheders Youtube-kanaler, er det desuden en fordel at arbejde med brandkonti, da du her kan administrere flere kanaler fra én konto.

Opret en Youtube-kanal gennem en brandkonto

Du opretter en Youtube-kanal ved at logge ind på Youtube med din egen Google-konto. Har du ikke i forvejen en Google-konto, kan du oprette en helt ny eller en gennem din nuværende mailadresse.

Opret Google-konto her. Tryk 'Til at administrere en virksomhed'.

Den spørger herefter, om du vil vælge Google Work Space (betalingsløsning) eller privat Google-konto (uden betaling). Her vælger du bare den uden beregning.

Herefter kan du oprette Google-kontoen ved at indtaste dine private kontaktoplysninger.

Du får nu muligheden for at vælge din nye G-mail eller vælge 'Brug din eksisterende mailadresse' og oprette dig herigennem.

Efter du er logget ind på din Youtube-konto med din nye eller gamle Google-konto, skal du under ‘Indstillinger’ øverst i højre hjørne trykke på ‘Tilføj eller administrer dine kanaler’.

Her kan du navigere mellem dine forskellige konti, men for at oprette en ny kanal til din virksomhed trykker du på ‘Opret en kanal’.

Du vælger nu det ønskede kanalnavn (fx brandets navn) og accepterer, at der derved oprettes en ny Google-konto med egen kanal på Youtube.

Administrér tilladelser til Youtube-kanalen og brandkontoen

Brandkontoen er nu oprettet og kan tilgås via din egen personlige gmail. For at give andre brugere adgang til Youtube-kanalen og brandkontoen trykker du under ‘Indstillinger’ ‘Administrer tilladelser’.

Du bliver her sendt ind i brandets Google-konto og kan invitere andre mailadresser, som skal have adgang til kontoen og derved også Youtube-kanalen.

Tryk på plusikonet i øverste højre hjørne og tilføj personer (via kontaktnavn eller mailadresse).

Du skal her også vælge personens rolle og beslutte, om de skal være henholdsvis Ejer eller Administrator(er).

Tilpas virksomhedens Youtube-kanal

Virksomhedens Youtube-kanal er nu oprettet og sat rigtig op, og du – og de andre tilknyttede konti – kan tilgå kanalen og tilføje videoer, undertekster og andet under Youtube Studio, som du finder under din egen profil øverst i højre hjørne.

i Youtube Studio kan du ændre profilbillede, bannerbillede og evt. videovandmærke samt skrive titel, beskrivelse og søgeord på din kanal. Gør virksomhedens kanal så professionel og informerende som muligt, så brugerne let kan afkode brandet og kontaktoplysninger.

Opret også gerne playlister, så du og andre brugere let kan finde rundt i dine forskellige videoer.

Obs. Vælg også, om de uploadede videoer skal være Offentlige, private eller skjulte. Offentlige er tilgængelige for alle og søgbare, private kan kun ses af mails tilknyttet Youtube-kanalen, og skjulte videoer kan kun ses af folk med linket.

Herefter er det blot at dele en masse inspirerende og underholdende videoer. Upload en video via knappen 'Opret' øverst i højre hjørne i Youtube Studio.

God fornøjelse med din Youtube-kanal!