Digital sikkerhed
Sikkerhedsprocedure til kunder
Tonje Kromann Nissen avatar
Skrevet af Tonje Kromann Nissen
Opdateret over en uge siden

Den digitale tilstedeværelse betyder desværre også øget trussel ift. hackingangreb, scam og andet cyberkriminalitet, som vi i bubble naturligvis tager meget alvorligt.

Scam eller phishing kan se ud på mange måder, men tendensen i dag er, at brugere udgiver sig for at være personer, som de ikke er, for at få kontaktoplysninger/betalingskort ud af dig. Det vil ofte være dine venner eller Facebook/Meta, som de udgiver sig som. Vær derfor altid ekstra kritisk, når nogle sender links eller beder dig give dine personlige oplysninger online.

Konsekvenserne heraf kan være store, og det kan i værste tilfælde betyde, at du mister adgangen til dine sociale kanaler og/eller får misbrugt din annoncekonto og betalingskort.

Vi gør vores for at styrke sikkerheden, så dine profiler er sikre hos os, og vi har foretaget flere sikkerhedsprocedurer, som skal være med til at sikre, at vi nu og fremadrettet ikke står overfor et hackingangreb.

Som ejer af din virksomhed er du også ejer af dine sociale medier, herunder konti tilknyttet, dvs. din Business Manager og annoncekonto. Vi har fremover kun Partner-adgang, hvilket betyder, at vi kan opsætte og håndtere dine annoncer som nu – men det primære ejerskab ligger hos dig.

Sikkerheden går derfor begge veje, og vores stærkeste opfordring er derfor, at du også gennemgår følgende sikkerhedsprocedurer, så vi alle har gjort vores for at holde dine profiler og kanaler sikre.

Gennemgå din private Facebookprofil

Mange af os har oprettet en Facebookprofil for mange år tilbage, og det er derfor en god idé lige at give den et tjek for at sikre, at den er sat rigtigt og sikkert op.

• Log ind på din Facebookprofil og tilgå “Indstillinger og privatindstillinger” øverst i højre hjørne (tryk først på dit profilbillede).

• Gå ind på Kontocenter (bjælke til venstre)

• Under Personlige oplysninger skal du gennemgå, hvilke mails og numre der er tilkoblet din profil. Det er vigtigt, at det KUN er mails og numre, som du rent faktisk bruger og har adgang til – ikke nogle gamle nogle, som ligger gemt et sted.

Adgangskode og totrinsgodkendelse

Gå nu til “Adgangskode og Sikkerhed”. Her kan du fremover ændre din adgangskode. Vi anbefaler, at du ændrer koden ofte (fx hver 6. måned), og altid ændrer den til en unik og svær adgangskode, som du ikke bruger andre steder.

• Slå totrins-godkendelse til. Her opsætter du via telefonnummer og/eller gerne en Authenticator app, som du kan downloade på din telefon. Se vores guide til totrins-opsætning her.

• Når totrins-godkendelse er sat op, vil din Facebook kræve en kode, når der logges ind fra et nyt medie.

• Vi anbefaler desuden, at du downloader backup-koder, som du kan bruge, hvis du en dag bliver lukket ude af din Facebook konto. Under totrinsgodkendelse vælger du “Yderligere metoder” og “Gendannelseskoder”. Her får du vist 5 koder, som du kan downloade ned lokalt på din computer eller notere andetsteds.

• Du kan også nederst på siden gå til “Sikkerhedskontrol”, hvor du nu kan få Facebook til at gennemgå din profil for at tjekke, om den er sat sikkert op.

Andre tips!

• Sørg for, at du ikke er medlem af sider/konti, som du ikke længere administrerer/har brug for at have adgang til.

• Overvej, hvem og hvor mange i din virksomhed der bør have (fuld) adgang til dine sider og konti. Begræns altid antallet af personer med fuld administratoradgang og videresend gerne dette dokument til alle, der har adgang.

• Skriv dine koder til Facebook (og andre kanaler) ned og opbevar dem optimalt på et fysisk dokument. Lad dem aldrig være gem i en “sky-deling” (fx Google, iCloud osv.).

Sikring af din LinkedIn og/eller Instagram

Bruger du også LinkedIn og Instagram, så skal disse faktisk også helst totrinssikres.

• Følg vores guide til Instagram her.

• Følg vores guide til LinkedIn her.

Sikring af dine mails

De mails, som du har sat dine sociale medier op igennem, kan være indgangsvinklen til, at hackerne får adgang til dine kanaler.

Det er derfor også vigtigt, at du gennemgår sikkerheden på dine mailsystemer, uanset om du bruger Gmail, Hotmail eller anden udbyder.

Det kan være forskelligt, hvor og hvordan sikkerhedsproceduren sættes op, men oftest vil du kunne sikre din konto via totrinsgodkendelse på sitet, enten koblet op til en anden mail, dit telefonnummer eller en Authenticator app.

Er du i tvivl om eller har spørgsmål til ovenstående, så tag endelig fat i din kontaktperson hos bubble.