Budget, Nyckeltal och Målsättningar
Budget
Sätt budget för försäljning och säljprojekt/pipeline

Hur man lägger till budget för försäljning och säljprojekt

Updated over a week ago

I Cirrus kan du lägga till budget på användarna för försäljning och säljprojekt.

Både budget för försäljning och säljprojekt kan du följa via din dashboard. Om du är registrerad som Chef i Cirrus så kan du även se hela ditt säljteams kollektiva budget på dashboarden. Är du inte Chef så ser du endast din egna budget.

Lägg till budget

Steg 1.

Du kan lägga till budget i Inställningar -> Budget.

OBS! Ser du inte du inte denna flik i dina Inställningar så har du mest troligt inte behörighet för att arbeta med budget i Cirrus.

Steg 2.

Välj den typen av budget du önskar lägga till - Försäljning eller Säljprojekt/Pipeline.

Budget för Försäjning är baserad på ordervärde i Cirrus och budget för Säljprojekt/Pipeline är baserad på vunna säljprojekt i säljtavlan.

Step 3.

Välj användaren du vill lägga budget på, samt under vilket år. Klicka på siffran under årtalet på vald användare för att redigera.

Här kan du fylla i din årsbudget för användaren.

Skriv i den fulla summan av din budget först. Sedan kan du välja att fördela ut den med antingen En jämn fördelning per månad eller att Indexfördela per månad.

👇

Du har även valet att kopiera förra årets budget rakt av genom att välja Kopiera föregående år.

Tips

Önskar du sätta samma budget på alla användare i en avdelning så finns det en genväg för det längst ned i högra hörnet.