Säljprojekt
Hur funkar Cirrus säljtavla?

Hur använder jag bäst säljtavlan i Cirrus CRM?

Updated over a week ago

Denna artikel beskriver hur du jobbar i Cirrus säljtavla. Sedan vår uppgradering av säljtavlan i december 2022 har vi en hel del nya värdeskapande funktioner att bjuda på 👏

Du har en full överblick av säljprojekt i alla skeden i er affärsprocess, inklusive vunna säljprojekt. Du flyttar säljprojekten med drag and drop eller genom att öppna säljprojektet och där flytta det till nästa steg.

Vi visar information om vad säljprojektet gäller, värde samt det beslutsdatum man satt på det. I toppen till höger så ser du också säljtavlans värden. Vill du läsa mer om vad de innebär? Klicka HÄR.

Vilka aktiva säljprojekt som visas styr du som vanligt med hjälp av filtreringen. Läs mer om filter HÄR

Olika steg i säljprojektet

I Cirrus kan du ha flera olika typer av affärsprocesser som innehåller olika steg beroende på vilka behov ni har. Vill du skapa en ny typ av säljprojekt? Klicka HÄR för att läsa mer om hur man går tillväga och vad som är viktigt att tänka på.

I varje steg i säljtavlan finns en förklaring och överblick av stegets checkpoints. I mitten ser du en liten pil.

Här klickar du för att få fram denna vy 👇 Här visas er förklaring/beskrivning utav varje steg samt de delmål som ska uppnås i varje steg.

De röda delmålen är obligatoriska och de blå är valfria att genomföra.

Delmål

Dessa sätts upp utav administratör i Inställningar. Du stämmer av/checkar av dina delmål genom att öppna säljprojektet och kryssa i listan till höger.

Kontrollera värden

En annan funktion du kan välja till är att sätta ett sk kontrollsteg på vissa steg i säljprojektet. Då poppar denna ruta upp och användaren får möjligheten att kontrollera projektets värden och uppdatera dessa om de förändrats under resans gång. På så vis har ni möjligthet att skapa mer kontroll över att värdet i säljtavlan är aktuellt.

Avslutade säljprojekt

När du sätter ett säljprojekt som vunnet/förlorat får du upp en ruta med lite information att fylla i. Orsak till varför ni vann/förlorade affären samt en chans att uppdatera säljprojektets värden.

Därefter hittar du vunna säljprojekt i kolumnen Vunnen i säljtavlan. Så länge det matchar den filtrering du gjort såklart 😊

Förlorade säljprojekt hittas inne på kundkortet eller i säljprojektsanalysen.

Du har möjlighet att starta om ett avslutat säljprojekt. Du hittar knappen omstart inne i säljprojektsmodalen och klickar du här kommer du få ett antal val.

Nollställ delmål, sätt nytt beslutsdatum etc.