Slik endrer du din kontoplan

Endre din kontoplan slik at fakturalinjer vil bli annotert på korrekt vis

Aksel Aune Hansen avatar
Skrevet av Aksel Aune Hansen
Oppdatert over en uke siden

Driftis kontoplan bygger på Skatteetaten sin liste over konto, og man kan her søke på navn og nummer på konto, samt filtrere i stigende/synkende verdi etter MVA-kode i øverste felt av kontoplan.

For å se oversikt over kontoplan gå til Innstillinger, Regnskap og velg Kontoplan.

Disse kontoene danner grunnlaget for hvilke kontoer varer, timer, andre tjenester etc. havner inn under i en eksport. Fakturalinjer blir annotert med konto og brukt i eksport av fakturajournal.

Slik endrer du en kontoplan

I Kontoplan trykk på de tre prikkene til høyre for ønsket konto og trykk på endre.

Her kan du velge kontonummer, men merk at om en konto er brukt som standard konto, eller tilordnet et produkt, vil deler av kontoen bli låst og derfor ikke være mulig å endre.

Slik endrer du konto på varer eller satser

Endring av konto for time-og andre satser gjøres inne på Innstillinger - Timer og materiell - blyant på ønsket varekatalog.

Inne i katalog trykker du på kostnad du ønsker å endre. Her velger du Overstyr kontoplan og velger ønsket konto.

Husk at alle endringer som gjøres på kontoplan må gjenspeile oppsett i ditt regnskapsprogram. I Drifti benyttes kun følgende MVA-koder; 3, 6, 7 og 33.
Dette kan ikke endres.