Alle samlingerRegnskap og eksport
Slik integrerer du Drifti mot Tripletex

Se nærmere på hvordan integrasjonen mot Tripletex fungerer - og hvordan du kommer i gang

Christian Baar Hammerud avatar
Skrevet av Christian Baar Hammerud
Oppdatert over en uke siden

Vi har nå lansert vår direkteintegrasjon mot Tripletex, og du får i denne hjelpeartikkelen en oversikt over hva integrasjonen overfører, hvordan den fungerer - og hvordan du kommer i gang.

NB! For å aktivere integrasjonen kreves det "Komplett"-pakke hos Tripletex - og du må ha alle tilganger aktivert på din bruker i Tripletex.

Innholdsfortegnelse

Hva overføres via integrasjonen?

Utgående fakturaer

Fakturaene du oppretter i Drifti vil automatisk bli sendt over og bokført i Tripletex. Disse blir sendt over som "avanserte bilag" med tilhørende .PDF-kopi av fakturaen.
Bilaget blir kontert mot både kundereskontro og salgskonto - med påført prosjektnummer som er tilknyttet oppdraget i Drifti.

Merk: Overføring av faktura fra Drifti til Tripletex, blir overført som bilag. Disse bilagene vil ikke kunne purres direkte i Tripletex da Tripletex ikke har støtte for innlesing av forfallsdato på bilag - kun på faktura. Du kan enkelt purre fakturaer i Drifti via vår samarbeidspartner Axactor.

Innbetalinger

Innbetalinger av fakturaer i Drifti vil automatisk bli sendt over og bokført i Tripletex. Dette inkludere både innbetalinger registrert via KID/OCR i Drifti - samt manuelt registrerte innbetalinger.

Merk: Hvis du har satt opp KID/OCR i både Drifti og Tripletex vil du oppleve duplikate innbetalinger. Fjerne derfor Tripletex fra din eksiterende KID/OCR avtale med banken

Oppdrag

Ved opprettelse av nytt oppdrag i Drifti blir det automatisk opprettet et tilsvarende prosjekt i Tripletex. Dersom oppdraget er opprettet i Drifti før integrasjonen ble aktivert - vil det likevel opprettes et tilsvarende prosjekt i Tripletex ved overføring av timer og/eller fakturaer.

Verdt å vite
​Dersom du manuelt har opprettet et prosjekt i Tripletex med samme oppdragsnummer fra Drifti - vil vi gjøre et søk på dette før vi forsøker å opprette et nytt via integrasjonen. Dersom vi får et 100% treff, benytter vi det prosjektet som allerede er opprettet.

Timer

Timer overføres ikke fortløpende til Tripletex, men må overføres ved et enkelt tastetrykk. Dette gjøres typisk én gang i måneden etter at timene er sett over og "godkjent".
For å føre over timer via integrasjonen går du inn i Timerapport i Drifti - velger ønsket periode - og trykker på Eksporter timer til Tripletex.

Overførte timer vil kunne ses i Tripletex under Timeliste, og vil ligge fordelt på hver ansatt og hvert oppdrag - på lik måte som i Drifti.

Kunder

Kunder blir overført både ved opprettelse av nytt oppdrag i Drifti - og ved opprettelse av faktura. Vi forsøker først å søke opp om kunden finnes i Tripletex basert på kundenummer fra Drifti - og dersom vi ikke får treff opprettes kunde som en ny kunde.

Hvordan bestille Tripletexintegrasjonen?

1. Logg inn i Drifti.app

2. Gå til Markedsplass i sidemenyen

3. Trykk på Integrer Drifti mot Tripletex

4. Les gjennom, trykk på Kjøp - og huk av for at du har lest vilkårene før du trykker på Bekreft kjøp.

Merk: For å bestille tilleggstjenester krever det at du har administrator-tilgang i Drifti.

Hvordan sette opp integrasjonen?

Steg 1 - Aktiver integrasjonen

Etter at du har bestilt integrasjonen i Drifti - har du nå tilgang til oppsett av Tripletex via
Innstillinger - Tillegg - Tripletex.

Videre blir du bedt om å taste inn din API-nøkkel, som hentes fra din Tripletex klient.
Trykk her for å lese om hvordan du lager en API-nøkkel i Tripletex

NB! Du må lage en API-nøkkel på din egen bruker i Tripletex, og du kan ikke be din regnskapsfører opprettet dette. Hvis regnskapsføreren oppretter nøkkelen for deg, vil du få feilmelding i Drifti ved inntasting av API-nøkkel

Etter du har fått nøkkelen må denne limes inn i Drifti.

Merk: Hvis du ikke ser Drifti i listen over "Applikasjoner" velger du Tilpasset oppsett, og setter navn som "Drifti". Videre velger du at applikasjon skal ha "Alle tilganger"

Steg 2 - Konfigurer integrasjonen

Nå som du har satt opp din API-nøkkel kan du konfigurere Ansatte og timer.
Dette kobler de ulike brukerne i Drifti opp mot de ansatte i Tripletex.

Videre må du definere fra hvilken dato fakturaer skal begynne å overføres til Tripletex.

Merk: Det er kun mulig å definere dato til å være dagens dato - eller en fremtidig dato. Fakturaer som ønskes overføres tilbake i tid, må gjøres via manuell fil eksport-import - eller manuell bokføring.

Kontoplanen må være lik i begge systemer ettersom vi via integrasjonen automatisk bokfører på den kontoen som er definert i Drifti. Sørg for at samtlige kontoer som er i bruk har en tilknyttet konto i Tripletex

Steg 3 - Aktiver lønnsart for timelønn i Tripletex*

*Du trenger kun dette hvis du overfører timer fra Drifti

1. Ta kontakt med Tripletex Support på chat eller e-post.

2. Be om å aktivere tjenesten «Globale aktiviteter - Lønnsart for timelønn».

Denne tjenesten trenger du for å knytte opp timesatsene fra Drifti - til egnet lønnsartnummer i Tripletex.

Etter at tjenesten er aktivert, og første timeeksport fra Drifti er utført, knytter du lønnsart opp på følgende måte:

1. Logg inn i Tripletex

2. Gå til "Timeliste -> Innstillinger" i hovedmenyen

3. Gå først gjennom Internaktiviteter - og knytt hver rad opp mot riktig lønnsart

4. Gjør det samme med hver rad av prosjektaktiviteter

Merk: Dette må gjøres hver gang du overfører en ny sats fra Drifti som ikke allerede finnes i Tripletex.

Steg 4 - Konfigurere lønnsart for overtidstimer*

*Du trenger kun dette hvis du overfører overtids-timer fra Drifti

Overtidstimer blir registrert på en litt annerledes måte enn i Tripletex, og for å sørge for at overtidsbeløpene blir riktig utregnet ved lønnskjøring - er det viktig at du gjør følgende justering i Tripletex.

1. Logg inn i Tripletex

2. Gå til "Lønn -> Innstillinger" i hovedmenyen

3. Gå til fanen "Lønnsarter" og søk på "overtid" i fritekst-feltet

4. Trykk på lønnsartnummeret til satsene du benytter - f.eks. "2007" for Overtid 50%

5. Scroll ned til "Prosentsats", og endre denne fra "50" til "150".

6. Gjør tilsvarende for resterende overtidssatser du benytter som vist her:

Lønnsart

Standard Prosentsats

Ny Prosentsats

Overtid 40%

40

140

Overtid 50%

50

150

Overtid 100%

100

200

Overtid 133%

133

233

Eksportfeil

I Drifti får du en oversikt over hvilke fakturaer som eventuelt feiler ved overføring - med mulighet for å forsøke på nytt.
Denne oversikten finner du nederst på siden via Innstillinger - Tillegg - Tripletex

Typiske feil

Feilmelding

Betydning

Løsning

No ledger account found for key: "XXXX"

En eller fler av fakturalinjene på nevnte faktura referer til en salgskonto som ikke eksisterer i Tripletex.

Opprett salgskontoen i Tripletex - og eksporter fakturaen på nytt via integrasjonen.

You do not have permission to access this feature

Du har ikke nødvendige tilganger i Tripletex

Sjekk dine tilganger i Tripletex - inne på ditt ansattkort. Juster til full tilgang - og forsøk på nytt

Kontoen 2160 Uopptjent inntekt er låst til mva-kode 0

Det har blitt overstyrt salgskonto i en ordrelinje tilknyttet faktura i Drifti, som ikke Tripletex tillater du fører salg med MVA på.

Ettersom fakturaen allerede er "bokført" i Drifti, vil det ikke hjelpe å kreditere fakturaer.
Du må derfor be regnskapsfører manuelt bokføre denne fakturaen, for å få det riktig i Tripletex

Unable to post payment. Transfer of project to Tripletex failed.

Vi har ikke klart å bokføre innbetalingen i Tripletex på grunn av feil med overføring av oppdrag/prosjekt.
Dette skyldes at oppdragsnummeret fra Drifti allerede er brukt i en ordre eller tilbud i Tripletex.

I feilmeldingen finner du en del av lenke som tar jeg direkte til prosjektet i Tripletex hvor feilen ligger.

For eksempel ser du i feilmelding:

"Nummeret er allerede i bruk: <a href=\"/execute/projectMenu?projectId=156340610&contextId=63760876\"

Merk og kopier meldingen /execute/projectMenu?projectId=156340610&contextId=63760876\ og legg til tripletex.no foran - slik at lenken blir f.eks.:
tripletex.no /execute/projectMenu?projectId=156340610&contextId=63760876\

Slett ordren/tilbud som ligger her i Tripletex, og overfør på nytt fra Drifti

Posteringer kan ikke gjøres i en periode der det finnes en avstemt kontoutskrift.

Innbetalingen vi forsøker å overføre er i periode som allerede er låst/lukket i Tripletex.

Du kan enten:
1. Be regnskapsfører åpne opp perioden i Tripletex som samsvarer med innbetalingsdato - og overfør innbetalingen igjen fra Drifti

2. Hvis innbetalingen allerede er manuelt bokført i Tripletex, kan du huke av og skjule feilmeldingen.

Søkeord: Triple