Alle samlingerRessursplanleggingRessursplanlegger
Slik bruker du Driftis kalender og ressursplanlegger

Denne artikkelen viser deg hvordan du bruker kalenderfunksjonen i Drifti

Aksel Aune Hansen avatar
Skrevet av Aksel Aune Hansen
Oppdatert over en uke siden

Med Driftis nye ressursplanlegger har du nå mulighet til å enkelt tildele oppgaver knyttet mot oppdrag til en utførende rørlegger.

Hovedkalender for samtlige ansatte i kalender finner du ved å gå til Oppdrag i sidemenyen og så velge Aktivitetsoversikt.

I aktivitetsoversikten vil du ha et overblikk over alle oppføringer i kalenderen med ukesvisning som standard, og du kan her scrolle til høyre for å se kommende dager innenfor gjeldende uke.

Du kan også velge å endre til f.eks. dagvisning ved å trykke på denne knappen.

Her vil du også få mulighet til å stille inn kalenderen etter eget ønske.

• Du kan du endre visning av kalender fra uke til dag, måned eller år.
    Merk! Dersom du velger dag, må du benytte deg av piltastene for å bla deg til neste dag.

• Sette tidsskala for å velge hvor mange timeskiller du ønsker å se pr dag

• Sette et tidsintervallet du ønsker å se i kalender

• Dersom dere også utfører helgearbeid, huke av for å vise helg

• Velge å vise ukenummer i kalender

• Huke av for å vise/skjule ansatte eller andre ressurser i kalender

Du kan også, ved å trykke på måneden øverst til venstre, enklere velge år og måneder du ønsker å se i kalender.

Du kan også benytte søkefeltet til å søke på navn for en aktivitetoppføring i kalenderen.

Du kan lage en ny kalenderaktivitet ved å enten trykke på ønsket klokkeslett og dag i kalenderen, eller ved å trykke på + Ny aktivitet.

Her vil du kunne knytte kalenderaktivet mot et spesifikt oppdrag ved å trykke på piltastene i bildet vist over, opprette et nytt oppdrag for kalenderaktiviteten eller oppføre en intern aktivitet.

Merk at tittel hentes fra navn til oppdrag, men at denne enkelt kan overstyres.

Her kan du også velge om aktiviteten skal føres opp på deg selv, eller en annen ansatt - eventuelt også om det skal oppføres på flere ansatte.

Trykk på Lagre for å legge til aktivitet i kalenderen.

Helt til høyre i bildet kan du trykke på < Planlegg aktiviteter får du listet opp alle oppdrag med mulighet for å lage en kalenderaktivitet, i tillegg til dine standardaktiviteter som sykdom, lager, ferie o.l.
Les mer om hvordan du oppretter standardaktiviteter.

Når en oppgave dras over til ønsket tidspunkt i kalender opprettes en aktivet i kalender og ved å dobbeltklikke på kalenderaktiviteten vil du få mulighet til å gjennomføre endringer for aktiviteten.

Du kan velge å la aktiviteten ha samme tittel som oppgave eller navngi med eget navn, og du kan legge til en tidsperiode aktiviteten skal utføres mellom.
I tillegg kan du legge til en mer detaljert beskrivelse av aktiviteten som skal utføres og legge til eventuelt flere ansatte for aktiviteten.
Trykk på Lagre for å legge til aktiveteten i kalender.

I aktivitetskalenderen kan du også endre varighet for aktiveten ved å dra i sidene på aktiviteten.