Alle samlingerTimer og materiell
Slik registrerer du minuslinjer under materiellføring

Du kan nå skrive minus på antall i Timer og materiell eller i ditt fakturautkast

Aksel Aune Hansen avatar
Skrevet av Aksel Aune Hansen
Oppdatert over en uke siden

Man kan enkelt føre varer i minus i Drifti, enten ved å gjøre dette direkte via materiellføringen på Timer og materiell(anbefalt) eller ved å trekke fra i fakturautkast.

Årsaken til at vi anbefaler å justere til korrekt antall under Timer og materiell er fordi systemet ikke vil justere til korrekt antall under Timer og materiell dersom man trekker fra vare i fakturautkastet.

Minuslinjer i Timer og materiell

I Timer og materiell på oppdrag kan du nå registrere varer i negativt antall.

Slik registrer du minus-antall fra forhandlerkatalog:

1. Klikk på Timer og materiell inne på oppdraget og deretter på en av katalogene dine

2. Finn varen du ønsker å føre i minus og legg inn antallet med minustegn foran

Slik endrer du tidligere registrert forbruk til antall i minus:

1. Klikk på varenavnet

2. Skriv minustegn foran antall

3. Avslutt ved å trykke på Lagre

Minuslinjer i fakturautkast

Du kan også skrive minuslinjer på antall i fakturautkast. Både i forbrukslinjer, og i blanke fakturalinjer.

MERK: Dersom du allerede har registrert varen i minus under Timer og materiell vil varen ligge med negativt fortegn når denne hentes inn i fakturautkastet.

I fakturautkastet kan du enkelt slå sammen fakturalinjer med like varenummer slik at du får trukket fra varer som er returnert og kun fakturere varer som faktisk er medgått.

1. Huk av for å velge alle varelinjer

2. Trykk på Slå sammen

3. Trykk på Valgte linjer med like varenummer

Du vil da se at Drifti da slår sammen linjene, trekker fra eventuelle varer som ligger i minus og oppdaterer antall som skal faktureres.

MERK: Dersom du bare har 1 stk i antall og har -1 stk på samme vare, vil ikke disse kunne slås sammen. Gjør du endring på antall i et fakturautkast, vil dette ikke gjøre endringer av antall som er registrert under Timer og materiell på oppdraget.

Tips! Ønsker du å vise varer som ligger i minus samlet nederst som et fratrekk, kan du markere minuslinjer og trykke på Sorter og trykke på pil ned ved Beløp som vist på bildet nedenfor.

Husk at du også kan benytte deg av fritekstlinjer for å lage en overskrift for å vise dine fratrekk enklere.