Alle samlingerTimer og materiell
Slik redigerer du registrerte timer og materiell

Redigere registrert forbruk av materiell og timer inne på oppdrag

Christian Baar Hammerud avatar
Skrevet av Christian Baar Hammerud
Oppdatert over en uke siden

For å gjøre endringer går du inn på gjeldende oppdrag, og trykker på fanen Forbruk, eller går til den ordren du ønsker å redigere medgåtte kostnader på.

Merk! Er forbuk låst på ordren, må denne låses opp av en adminbruker. Oversikt over registrert timer og materiell vil variere ut i fra hvilken visning du har valgt.

Hvordan finne forbruk som skal redigeres

I forbruksfanen øverst i oppdraget får du oversikt over alt registrert forbruk, uavhengig av ordre. Ved å trykke på ordrenummeret i listen kommer du rett inn på ordren. Er ikke forbrukslinjen tilknyttet en ordre, kan du huke av den eller de linjene det gjelder og flytte dem til en ordre.

Du kan også velge ordre fra listen over ordre på forsiden av oppdraget.

Ønsker du å endre en forbrukslinje, kan du trykke direkte på de tre prikkene til høyre for linjen. Har du flere ordre på et oppdrag, anbefaler vi deg å gå inn i ordren før du endrer forbruk. Dette for å beholde en bedre oversikt.

Trykk på de tre prikkene og velg Rediger. I dialogboksen som dukker opp får du mulighet til å blant annet endre kostpris, antall og sette kostnaden som ikke fakturerbar.
Avslutt med å trykke på Lagre.

NB! Er kostnaden benyttet i en faktura eller et fakturautkast, vil du ikke kunne slette denne. Da må du først fjerne kostnaden fra ordrelinjer i ordren den er knyttet til, og er fakturering gjennomført, må du først kreditere faktura for å frigi ordrelinjen.