Beschikbaarheid doorgeven

Leer hier meer over de verschillende opties om je beschikbaarheid door te geven.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Opties voor beschikbaarheid

Voor het opgeven van de beschikbaarheid zijn er drie opties:

• Groen: Hele dag beschikbaar

• Rood: Hele dag onbeschikbaar

• Oranje: Onbeschikbaar op één of meerdere tijdstip(pen)

Indien iemand met verlof is, zal je een paars bolletje zien. Een blauw bolletje betekent dat dit teamlid op die dag is ingepland.

Beschikbaarheid via de webversie

Teamleden kunnen hun beschikbaarheid doorgeven via hun profiel. Hiervoor ga je met je muis over 'Team' en klik je op 'Mijn profiel'.

⚠️ Let op: Hou er rekening mee dat je niet kan inzien wanneer een teamlid zijn of haar beschikbaarheid heeft doorgegeven of aangepast.

Je kan op het bolletje onder de dag klikken om de status aan te passen.

💡 Tip: Je kan ook meerdere dagen in één keer doorgeven door meerdere bolletjes te selecteren.

Teamleden kunnen hier ook het gewenste aantal dagen in de week invullen bij 'Shifts in week'. Daarmee geven ze aan hoeveel diensten ze willen werken. Lees er hier meer over.

Beschikbaarheid via de app

1. Ga naar 'Verzoeken' in het menu linksboven.

2. Klik op 'Beschikbaarheid'.

3. Selecteer bovenaan het scherm de week waarvoor je de beschikbaarheid wilt doorgeven.

4. Klik op de dag waarvoor je de status wilt aanpassen

5. Kies de gewenste status.

6. Voeg eventueel een opmerking toe.
    ⚠️ Let op: Dit kan verplicht zijn bij de status 'Onbeschikbaar', indien dit zo ingesteld is in de Beschikbaarheidsinstellingen.

Beschikbaarheid als Admin of Manager

Als je de rol hebt van Manager of Admin, kan je ook de beschikbaarheid van je teamleden inzien en aanpassen. Je kan dit doen op hun profiel of door te gaan naar 'Planning' > 'Beschikbaarheid'. Bovendien kan een Manager of Admin door alle beschikbaarheidsinstellingen heen.