Functies en vaardigheden

Lees hier meer over hoe je functies en vaardigheden kan aanmaken.

Deze week bijgewerkt

Met functies en vaardigheden kan je per teamlid inzichtelijk maken wat zij kunnen. Je kan deze toewijzen aan een teamlid. Ook kan je deze functies gebruiken voor het maken van het rooster, zodat je weet wie over welke vaardigheden beschikt. Lees hier meer over het gebruik van de functies op de planning.

Wat zijn functies en vaardigheden?

Vaardigheden zijn zaken die teamleden kunnen.
➡️ Voorbeeld: Kassa tellen / Cocktails maken / Eitjeopdevloer opstarten / Alarmsysteem afzetten

Functies zijn een combinatie van vaardigheden die een teamlid beheerst. Je kan een functie toekennen aan een shift of teamlid.

➡️ Voorbeeld: Shiftleider / Bartender / Manager / Openen

Functie aanmaken

1. Klik bovenaan op 'Training' > Vaardigheden.

2. Klik op 'Maak nieuwe functie'.

3. Vul alle velden in:

1. Naam: Naam van functie

2. Initiaal aanpassen: Deze letter komt terug op het rooster zodat je de functie makkelijke herkent.

3. Team: Geef aan voor welk team deze functie relevant is.

4. Kleur: De kleur die deze functie op het rooster krijgt.

5. Actief op rooster: De functie wordt op het rooster weergegeven

4. Klik op 'Doorvoeren'.

Vaardigheid aanmaken

1. Klik bovenaan op 'Training' > Vaardigheden.

2. Klik op 'Vaardigheid aanmaken'.

3. Typ de naam van de vaardigheid direct in het veld. Dit wordt automatisch opgeslagen.

Vaardigheid koppelen aan functie

1. Klik bovenaan op 'Training' > Vaardigheden.

2. Klik op 'Vaardigheid toevoegen' onder de functie waar je de vaardigheid aan wilt toevoegen.

3. Selecteer de vaardigheden die je wilt toevoegen. Dit wordt automatisch opgeslagen.
    ⚠️ Let op: Heb je een functie aangemaakt, maar hier geen vaardigheid aan gekoppeld? Dan zal deze niet terugkomen op het rooster. Een functie moet namelijk altijd minimaal één vaardigheid bevatten.

Nu kan je functies toewijzen aan teamleden. Lees er hier meer over.