Nmbrs

Dit artikel legt alles uit over Nmbrs en wat de koppeling precies doet.

Deze week bijgewerkt

De koppeling tussen Eitje en Nmbrs doet het volgende:

• De persoonlijke informatie en contracten van je teamleden synchroniseren vanuit Nmbrs naar Eitje. Indien je de loonkosten per uur hebt ingevuld voor een teamlid, neem Eitje dit ook over. Lees meer over welk effect dit heeft op de loonkosten.

• De gewerkte uren/dagen, maaltijden en toeslagen doorzetten van Eitje naar Nmbrs.

Koppeling activeren

Om je Nmbrs-account aan Eitje te koppelen moet je in Eitje het API token en bijbehorend e-mailadres invullen. Deze gegevens krijg je van je salarisadministrateur/boekhouder. Je vult dit in door te gaan naar het menu rechtsboven en dan 'Vestigingsinstellingen' > Activeer HR-koppeling > Nmbrs.

⚠️ Let op: Krijg je een foutmelding dat de koppeling niet gelukt is? Om ervoor te zorgen dat de koppeling goed werkt, is het nodig dat er bepaalde rechten gegeven worden vanuit Nmbrs. Je kan je boekhouder best even vragen of deze rechten in de instellingen aanstaan.

Dit is de lijst met operaties (calls) die nodig zijn voor de koppeling:

Employee:

hour_component_delete

days_var_set

hour_component_var_insert

wage_component_delete

wage_component_var_get

wage_component_var_insert

personal_info_contract_salary_address_get_all_all_employees_by_company

personal_info_get_all_all_employees_by_company

salary_get_estimated_cost_per_hour

schedule_get_all_all_employees_by_company

contract_get_all_all_employees_by_company

salary_get_all_all_employees_by_company

list_get_by_company

Company:

list_get_all

company_get_current_period

hour_model_get_hour_codes

hour_model2_get_hour_codes

wage_model_get_wage_codes

wage_model2_get_wage_codes

Teamleden synchroniseren

Na het activeren van de koppeling moet je je teamleden nog synchroniseren om de informatie uit Nmbrs in Eitje te krijgen. Dit doe je door op de Team pagina rechtsboven te klikken op 'Sync teamleden'.

We importeren teamleden in Eitje als er in Nmbrs een actief dienstverband en e-mailadres bekend is. We matchen deze teamleden vervolgens aan de teamleden in Eitje op basis van BSN, e-mail of Nmbrs ID.

⚠️ Let op: Staat er een teamlid dubbel in Eitje? Dit komt omdat er voor dit teamlid een ander e-mailadres gebruikt is in Nmbrs dan in Eitje. Lees hier hoe je dit kan oplossen.

Ook is het belangrijk om te weten dat Nmbrs leidend is wat betreft contractinformatie. Deze informatie pas je dus aan in Nmbrs, niet in Eitje.

Teamleden uit dienst melden

Indien je teamleden uit dienst meldt is het belangrijk om dat zowel in Nmbrs als in Eitje te doen. Je meldt het teamlid eerst uit dienst in Nmbrs en dan in Eitje. Als je het teamlid enkel uit dienst meldt in Eitje, komt die bij elke synchronisatie vanuit Nmbrs terug binnen. En als je het teamlid enkel uit dienst meldt in Nmbrs, blijft die in Eitje staan. Vergeet het dus niet op beide plekken te doen!

⚠️ Let op: Een contract dat afloopt is niet hetzelfde als uit dienst treden.

Uren doorzetten naar Nmbrs

We zetten de volgende gegevens door naar Nmbrs:

Wat zetten we door?

Nulurencontract

Vast contract

Gewerkte uren

Gewerkte dagen

Maaltijden

Toeslagen

Exporteren naar Nmbrs doe je door te gaan naar Uren > Tools > Exporteren naar Nmbrs.

⚠️ Let op: Eitje zet enkel goedgekeurde uren door, en ook alleen voor teamleden met een actief nulurencontract op de dag van de shift. Controleer voor het exporteren naar Nmbrs dus dat alle uren zijn goedgekeurd. Je kan de uren opnieuw doorzetten zonder risico mits je nog geen loonrun hebt gedraaid.

Zodra uren geëxporteerd zijn naar Nmbrs, kan je dit herkennen in de urenregistratie.

Toeslagen en maaltijden koppelen

Indien je toeslagen en maaltijden wilt doorzetten, moet je deze eerst nog even koppelen in de instellingen. Dit doe je via het menu rechtsboven en dan 'Vestigingsinstellingen' > Activeer HR-koppeling > Looncomponenten.

Loonperiode instellen

Je kan de loonperiode instellen door terug te gaan naar het menu rechtsboven en dan 'Vestigingsinstellingen' > Contracten > Salarisperiode instellen. Deze loopt standaard van de 1ste van de maand tot de laatste dag van de maand. Verloon je bijvoorbeeld elke 15de, dan kan je dat hier instellen. Je kan ook de duur van de loonperiode aangeven.