eTaskun käyttöohjeet loppukäyttäjälle
Yleiset
Dokumentin välittäminen sähköpostista eTaskuun

Dokumentit sähköpostissa? Välitä se eteenpäin osoitteeseen: dokumentit@etasku.fi

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

Jotta eTasku osaa ohjata sähköpostilla lähettämäsi dokumentit juuri sinun käyttäjätilisi alle, tulee sinun lähettää dokumentit samasta sähköpostista, jolla olet eTaskuun rekisteröitynyt. Jos haluat välittää dokumentin jostain toisesta sähköpostiosoitteesta, ohjeet sen lisäämisen löydät tämän ohjeen lopusta.

1. Esimerkki sähköpostiin tulleesta dokumentista

Dokumentti on sähköpostin liitteenä.

2. Välitä sähköposti eteenpäin

Ominaisuus löytyy usein viestin tiedoista (kuvassa Gmail) tai vastausnapin yhteydestä.

3. Lähetä sähköposti osoitteeseen dokumentit@etasku.fi

Varmista, että lähetät viestin samaisesta sähköpostista, jolla olet kirjautunut eTaskuun tai osoitteesta, jotka on lisätty välitettävien osoitteiden listalle eTaskussa (ohjeet tähän löydät tämän artikkelin lopusta).

4. Saat sähköpostiisi kuittauksen onnistuneesta lisäyksestä

Jos et saa sähköpostiisi ilmoitusta dokumentin lisäyksestä, tarkista, että olet välittänyt viestin oikeasta osoitteesta (eTaskussa käyttäjätunnuksena tai lisätty erikseen oma@etasku.fi -listalle).

5. Dokumentti on eTaskussa

Dokumentti siirtyy samaisella päivämäärällä (kun välitys tapahtuu) eTaskuun. Voit muokata dokumentin tietoja normaaliin tapaan.

Uusien sähköpostiosoitteiden lisääminen

1. Kirjaudu sisään eTaskun verkkoportaaliin täältä tai kirjoittamalla osoitekenttään www.etasku.fi/login

2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta ”Omat tiedot”

3. Valitse ”oma@etasku.fi

4. Syötä haluamasi sähköpostiosoitteet ja klikkaa ”Tallenna”

5. Saat tämän jälkeen sähköpostiisi linkin uuden osoitteen vahvistamiseksi.

Nyt syöttämäsi osoitteet on liitetty sinun käyttäjätiliisi ja voit lähettää näistä osoitteista sähköpostilla dokumentteja osoitteeseen dokumentit@etasku.fi ja tositteita osoitteeseen oma@etasku.fi, jolloin eTasku osaa ohjata nämä käyttäjätilillesi.