Kaikki kokoelmateTaskun käyttöohjeet loppukäyttäjälleYleiset
Tositteen välittäminen sähköpostista eTaskuun
Tositteen välittäminen sähköpostista eTaskuun

Saatko kuitteja sähköpostiisi? Välitä ne vain eteenpäin osoitteeseen: oma@etasku.fi.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

Kun saat sähköpostiisi kuitin tekstimuodossa tai sähköpostin liitetiedostona, voit välittää sähköpostiviestin eteenpäin osoitteeseen oma@etasku.fi. eTasku tunnistaa lähettäjän sähköpostiosoitteen perusteella, että kyseinen tosite kuuluu juuri sinulle ja lisää tositteen eTasku-tilillesi kuluvan päivän kohdalle. Jos tosite on liitetiedostona, tuotetut tiedostomuodot ovat PDF ja jpg.

Jotta eTasku osaa ohjata sähköpostilla lähettämäsi kuitin juuri sinun käyttäjätilisi alle, tulee sinun lähettää kuitit samasta sähköpostista, jolla olet eTaskuun rekisteröitynyt. Jos haluat välittää kuitin jostain toisesta sähköpostiosoitteesta, ohjeet sen lisäämisen löydät tämän ohjeen lopusta.

1. Esimerkki sähköpostiin tulleesta kuitista

Itse kuitti on joko sähköpostin liitteenä tai upotettuna (HTML) viestiin.

2. Välitä sähköposti eteenpäin

Ominaisuus löytyy usein viestin tiedoista (kuvassa Gmail) tai vastausnapin yhteydestä.

3. Lähetä kuitti osoitteeseen oma@etasku.fi.

Varmista, että lähetät viestin samaisesta sähköpostista, jolla olet kirjautunut eTaskuun tai osoitteesta, jotka on lisätty välitettävien osoitteiden listalle eTaskussa (ohjeet tähän löydät tämän artikkelin lopusta).

4. Saat sähköpostiisi kuittauksen onnistuneesta lisäyksestä

Jos et saa sähköpostiisi ilmoitusta kuitin lisäyksestä, tarkista, että olet välittänyt tositteen oikeasta osoitteesta (eTaskussa käyttäjätunnuksena tai lisätty erikseen oma@etasku.fi -listalle).

5. Tosite on eTaskussa

Tosite siirtyy samaisella päivämäärällä (kun välitys tapahtuu) eTaskuun. Voit muokata tositteen tietoja normaaliin tapaan.

Tositteille on tällä hetkellä mahdollista lisätä myös seuraavia tietoja suoraan lähetyksen yhteydessä: Ostopaikka, Hinta, Alv ja Lisätiedot. Käytönnössä tämä onnistuu seuraavalla tavalla:

Otsikko: Tähän ostopaikka (esim. Prisma)

Tekstikenttä: Kuitin muut tiedot allekkain eri riveille. Alla esimerkki.

Hinta: 55

Alv: 24

Lisätietoa: Kahvia toimistolle

Liitteeksi varsinainen tosite, kuten ennenkin.

Muuta huomioitavaa:

Jotta järjestelmä sijoittaa tiedot oikeille paikoille, tulee tekstikentän rivillä olla aina mainittuna ns. otsikko (esim. hinta) ja tämän perässä esim. 55 (''Otsikon'' ja arvon voi erotella :-merkillä kun esimerkissä, mutta se ei ole pakollista). Muuten kirjoitusasulla ei ole väliä kuhan otsikot ovat samat kuin eTaskun verkkoportaalissa ja mobiilisovelluksessa käytetyt.

---

Mikäli sinulla on käytössä useampi sähköpostiosoite, johon saat kuitteja, käy eTaskun verkkoportaalin kautta asettamassa myös nämä sähköpostiosoitteet käyttäjätilisi alle.

Uusien sähköpostiosoitteiden lisääminen

1. Kirjaudu sisään eTaskun verkkoportaaliin täältä tai kirjoittamalla osoitekenttään www.etasku.fi/login

2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta ”Omat tiedot”

3. Valitse ”oma@etasku.fi

4. Syötä haluamasi sähköpostiosoitteet ja klikkaa ”Tallenna”

- Jos käytössäsi on usean yrityksen tuki, niin määrittele eri sähköpostiosoitteet per yhtiö, josta välität aineistoa eTaskuun. Näin aineistot ohjautuvat oikean yhtiön ja käyttäjätunnuksen alaisuuteen

5. Saat tämän jälkeen sähköpostiisi linkin uuden osoitteen vahvistamiseksi.

Nyt syöttämäsi osoitteet on liitetty sinun käyttäjätiliisi ja voit lähettää näistä osoitteista kuitteja osoitteeseen oma@etasku.fi ja eTasku osaa ohjata nämä kuitit käyttäjätilillesi.