eTasku & Fivaldi (API)

Ohjeessa näytämme kuinka otat rajapinnan käyttöön ja siirrät aineistoa eTaskusta Fivaldiin.

Petra Laisi avatar
Tekijä: Petra Laisi
Päivitetty yli viikko sitten

Ohjeen sisältö:

1. Yleiset huomiot

2. Fivaldi rajapinnan käyttöönotto

3. Aineiston vienti Fivaldiin

4. Mahdolliset virheilmoitukset

1. Yleiset huomiot

• Kun olet käsitellyt yrityksen tositteet ja matkalaskut eTaskussa rajapinnan kautta haettujen tietojen mukaan, voit siirtää aineiston tiliöintitiedot kuvien kera Fivaldiin napin painalluksella

• Rajapintatunnuksien hinnoittelu tulee tarkastaa Fivaldin vastuumyyjältä

• Suosittelemme luomaan eTaskua varten oman tositelajin Fivaldiin

• Myyntien tiliöimisessä valitaan ALV-osuudeksi myynnin verokanta ja summan eteen lisätään miinus -merkki

• Jos lisäät Fivaldiin uuden tilin tai seurantakohteen, tulee tiedot hakea uudestaan kohdan 2.2. mukaisesti rajapintaa pitkin

• Fivaldi numeroi tositteet automaattisesti ja kirjanpitoon siirtyy eTaskun tositeID selite-kenttään

• Huomioithan, että aiemmin eTaskussa käytössä olleet verokannat päivittyvät API-rajapinnan käyttöönotossa. Tarkista samalla asiakasasetuksista tiliöintisääntöjen verokannat, jotta saat jatkossa hyödynnettyä tiliöintiehdotuksia integroimasi kirjanpito-ohjelman verokantojen mukaan

• Fivaldin tapahtumareskontran avulla voit kohdistaa eTaskusta tuodut tositteet ja tiliöinnit välitililtä sähköiseen tiliotteeseen

2. Fivaldi rajapinnan käyttöönotto

2.1. Asetukset Fivaldissa

Rajapinta eTaskun ja Fivaldin välillä tapahtuu Fivaldin kumppanikäyttätunnuksilla. Huomioithan, että integraation käyttönotto vaatii Fivaldin pääkäyttäjyyden.

1. Avaa Fivaldin sovellusikkuna → Muut → Asetukset → Palvelunhallinta

2. Valitse Palvelunhallinnan puurakenteesta “Kumppanikäyttäjät”

3. Klikkaa "eTasku"

4. Valitse “Käyttöoikeudet” -valikosta asiakasyritys, jolle haluat kytkeä integraation päälle eTaskua varten

5. Määrittele “Partneri tunnukset” -osiosta alla listatut oikeudet rajapinnalle

• Arkisto

• Kirjanpitoaineisto

• Tilikartta

• Yritystiedot

6. Tallenna

Huom!
Mikäli haluat kytkeä Fivaldissa integraation päälle usealle yritykselle, sinun tulee toistaa prosessi kohdasta 4. eteenpäin.

2.2. eTaskuun tehtävät asetukset

eTaskussa luodaan Fivaldi API -rajapintayhteys asiakas- ja kirjanpitäjäkohtaisesti. Yhteyden pääset luomaan seuraamalla polkua:

Asiakasasetukset → Ohjelmistointegraatiot → Fivaldi API → Aktivoi

• Luo Fivaldi-yhteys → kokeile yhteyttä

• Tuo tilikartta (asiakkaan oma Fivaldin tilikartta)

• Tuo verokannat

• Tuo seurantakohteet

• Tuo tositelajit

3. Aineiston vienti Fivaldiin

• Kun aineistot ovat käsitelty (𝙏 ✔️), valitse FIVALDI API

• Vastatiliksi voit valita haluamasi tilin tai käyttää tiliöintikohtaisia vastatilejä. Lisätietoa tiliöintikohtaisista vastatileistä löydät täältä

• Aseta tositteille haluamasi Tositelaji

• Jotta eTaskuun täydennetyt tiliöinnit alvien kera tulee valmiiksi netotettuna Fivaldiin, niin muista aktivoida Nettovienti. Jos haluat viedä tiliöinnit bruttokäsittelynä, niin jätä Nettovienti -osio aktivoimatta

• Mikäli aktivoit Laske ALV automaattisesti, Fivaldi laskee alvit Fivaldin oletusasetusten mukaan

• Valitse Vie liitteet -osio aktiiviseksi, jotta kuvat siirtyy Fivaldiin tiliöintien mukana

Jos haluat viedä kaikki käsitellyt aineistot kerralla, valitse Vie kuukauden tapahtumat tai valitse vain tietyt tositteet (raksi ruutuun tositteen edessä), jolloin laatikkoon muodostuu teksti; Vie valitut.

Jos haluat viedä koko kauden aineiston yhtenä tositteena voit luoda tositenipun ennen aineiston siirtoa.

Alla kuva onnistuneesta viennistä. Tietoja voi muokata jälkikäteen myös suoraan Fivaldissa.

eTaskusta siirtyneen tositteen kuvan löydät vasemman reunan arkisto -osiosta.

4. Mahdolliset virhetilanteet

Tässä hieman apuja, mikäli saat seuraavanlaisia virheilmoituksia esim. aineiston viennin yhteydessä.

"Aineisto ei ole käytössä"

• Tarkista, että Fivaldin Arkiston asetuksissa on tositteen liitteet aktivoituna