eTasku & Fivaldi (Sepa-maksu)

Lataa matka- ja kululaskuista SEPA-aineisto ja hoida maksatus Fivaldin pankkiyhteyden kautta.

Petra Laisi avatar
Tekijä: Petra Laisi
Päivitetty yli viikko sitten

Ohjeen sisältö:

1. Sepa-aineiston lataaminen

2. Sepa-aineiston tuonti Fivaldiin

eTaskuun tuoduista kulu- ja matkalaskuista voidaan ladata Sepa-aineisto, jonka voi lukea Fivaldiin maksatusta varten. Kun maksatus on tehty, niin voit tehdä suoraan eTaskusta Tulorekisteri-ilmoituksen matkakorvauksista. Sepa-aineiston tuominen Fivaldin pankkiyhteys-sovellukseen vaatii Visman kanssa tehtyä käyttöönottosopimusta ja pankin kanssa tehtyä Web Services-palvelusopimusta. Näistä saat lisätietoa Fivaldilta.

Jotta Sepa-aineiston muodostaminen onnistuu, niin eTaskuun tulee olla syötetty pankkitilin numero, joka on myös lisättynä Fivaldiin. Ohjeet Sepa-aineistoon löydät tästä.

1. Sepa-aineiston lataaminen

• Jotta voit ladata Sepa-aineison tulee kulu- ja matkalaskut olla ensin käsitelty (𝙏✔️)

• Valitse SEPA-MAKSU

• Jos haluat päivittää aineiston tositepäivän, niin muista valita Päivitä tositepäivä

• Samalla voit halutessasi ladata maksuaineistosta PDF-tulosteen aktivoimalla PDF-yhteenveto

• Määritä Käytä omaa selitettä -osion kautta vietävälle materiaalille seliteteksti, mikäli haluat käyttää omaa selitettä (oletuksena "Kulu- ja matkakorvaukset")

• Aktivoi Vie matkalaskuilta vain kulukorvaus-liitteet, jolloin maksuaineistoon nousee matkalaskujen liitteenä olevat tositteet, joiden maksutavaksi on valittu Kulukorvaus

Aineisto latautuu tietokoneelle valitsemalla VIE KUUKAUDEN TAPAHTUMAT

2. Sepa-aineiston tuonti Fivaldiin

• Valitse Fivaldissa Maksuliikenne Pankkiyhteys → Perustiedot → Asetukset ja määritä hakemistopolku ulkoisille aineistoille

• Valitse Ulkoiset aineistot sopimus-valikosta siirtoja koskeva pankkisopimus, jolla lähetätte maksuaineistoa

• Kirjoita Tiedostonnimi polkuineen -kenttään se hakemistopolku, johon olet tallentanut eTaskusta ladatun SEPA-maksuaineiston XML-tiedoston. Hakemiston nimelle ei ole vaatimuksia, vaan voit nimetä sen haluamasi tavalla

Jos lähtevän aineiston tiedoston nimi vaihtuu, lisää hakemiston perään *-merkki. *-merkki tarkoittaa, että kyseisestä hakemistosta haetaan kaikki siellä olevat tiedostot riippumatta nimestä. Esimerkiksi C:\pankkiyhteys\lahtevat\sepa\*

• Siirrä siirron jälkeen hakemistoon -hakemiston käyttäminen on vapaaehtoista. Jos kirjoitat tähän kenttään hakemiston, Fivaldi poistaa aineistontiedoston sen siirtämisen jälkeen Tiedostonimi polkuineen -hakemistosta ja siirtää sen tähän kansioon

Huomioihan, että Siirrä siirron jälkeen hakemistoon -osoitteen loppuun ei laiteta tiedoston nimeä tai *-merkkiä, vaan tähän kohtaan kirjoitetaan aina hakemistopolku esimerkiksi C:\pankkiyhteys\siirretyt\

• Tallenna asetukset

• Aineiston siirto aloitetaan Uudet siirrot -välilehdeltä, valitse lähetettävä aineisto ja lähetä Aloita valittujen sopimusten aineistosiirrot -painikkeella

Huom!

Lisätietoa Fivaldin hakemistopolun määrityksestä ja pankkiyhteyden käytöstä löydät Fivaldin ohjesivustolta.