Kom igång med Reda
Såhär kommer du igång
Kom igång med ditt nya företag (Fortnox)

Integrera ett bolag i Reda med Fortnox

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna artikel rör endast dig som är byråadministratör! 🧙‍♂️

Här går vi igenom hur du kommer igång med ditt nyskapade företag i Reda. Hur funkar det med integrationen? Vad gör jag sen för att komma igång? I denna artikel går vi igenom hur du gör det när du använder dig av Fortnox.

Integration

När du precis har skapat ett företag i Reda måste du sedan integrera detta mot ekonomisystemet. Hur gör jag detta då?

I Fortnox

Det absolut viktigaste att veta är att den användare som kopplar ihop Reda med Fortnox måste vara systemadministratör i Fortnox.

Först så måste du lägga till en integrationslicens på bolaget i Fortnox.

Då väljer du Fortnox produkter i menyn till vänster. Sedan klickar du på Fler lösningar & tjänster i den övre menyn (som visas under sökfältet) och köper en Integrationslicens.

Därefter går du vidare till Reda.

I Reda

Sedan ska du koppla bolaget i Reda mot Fortnox.

Börja med att klicka på knappen Välj under Fortnox.

Du skickas då vidare till inloggningssidan till Fortnox. Logga in med din användare. Se till att du är administratör även i Fortnox så att du ger reda tillgång till alla funktioner som behövs.

Godkänn behörighet till Fortnox

Läs sedan igenom informationen och klicka på Godkänn behörighet.

Du kommer då komma vidare till nästa steg i Reda.

En första synkronisering mellan Reda och Fortnox

Reda berättar nu att du måste göra en första synkronisering enligt meddelandet i den gröna rutan (visas i bilden ovan).

Klicka på Synkronisera nu och Reda kommer då att synkronisera det nya företaget mot ekonomisystemet.

Inhämtning

Gå sedan till Inställningar - Inhämtning.

Inställningar för inhämtning

Vidarebefordra inkommande e-post

Nu är det dags att ordna er egen e-postadress som är kopplad till Reda!

Antingen kan ni använda er av den autogenererade adressen som redan finns inskriven i fältet. Eller så kan ni exempelvis skriva in det egna företagsnamnet. Klicka på skiftnyckeln för att ändra e-postadressen.

Hämta från arkivplatsen

Sedan ska du bestämma om du vill att Reda ska hämta fakturor från arkivplatsen i Fortnox.

Hämta från arkivplatsen

Bocka i rutan för Hämta från arkivplatsen om du önskar det. Vill du även att de fakturorna ska tas bort efter hämtningen är genomförd bockar du även i rutan Ta bort vid hämtning. Klicka sedan på Spara.

Aktivera e-faktura via Peppol

Sist men inte minst så kan ni välja att aktivera e-faktura i Reda genom Peppol.

Aktivera Peppol

Bocka i rutan Ja, jag vill aktivera E-faktura direkt till Reda om du önskar det. Resterande uppgifter är redan ifyllda så det är sedan bara till att klicka på Aktivera.

Om du vill veta mer om Peppol och e-faktura så kan du läsa mer om det här:

Lägg till användare

När du är klar med uppsättningen av företaget kan du lägga till de användare som också ska ha tillgång.

Klicka på Bjud in användare uppe till höger. Då får du upp en ny dialogruta.

Lägg till användarens e-postadress och välj vilken roll användaren ska ha. Läs mer om det här: Information om behörigheter.

Välj sedan om användaren ska ha möjlighet att ändra kontering och inaktivera betalfil genom att bocka i rutan Kan ändra kontering och inaktivera betalfil.

Klicka sedan på Bjud in.

Nu är ni redo att använda Reda!