Lägga till elever

Så här lägger du till elever till din klass

Daniel Hagstedt avatar
Skrivet av Daniel Hagstedt
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns tre sätt att få in eleverna i klassen. Oavsett vilket sätt du väljer måste du först ha skapat den klass eleverna skall ansluta sig till.

Eleverna kan komma åt Magma på tre sätt.

För att eleverna sedan ska skapa konton kan de göra något av följande alternativ:

Alternativ 1: Låt eleverna skapa konto själva (passar bäst för åk 5 och uppåt).
Det är normalt sett det snabbaste sättet att lägga till elever.

1. Skriv upp klasskoden på tavlan. Den genereras när du skapar din klass.

2. Be eleverna klicka på Skapa ett här för att skapa sitt konto.

3. Eleverna väljer hur de vill skapa sitt konto. De kan använda ett användarnamn och lösenord, och eleverna kan också skapa sitt konto via Google, Microsoft eller Skolfederation.

4. Eleverna klickar sedan i att de är Elev.

5. Låt eleverna skriva in sitt för- och efternamn, användarnamn (måste vara unikt) och lösenord (minst 6 tecken).

6. Eleverna skriver därefter in klasskoden och ansluts automatiskt till klassen.

Alternativ 2: Du kan skicka ett e-mail till klasslista@magma.se och bifoga en klasslista så skapar vi kontona åt dig inom 24h. Du sparar massa tid och alla elever läggs till på en gång. Dessutom har du då också koll på deras användarnamn och lösenord.

Alternativ 3: Du som lärare lägger in eleverna. Detta sättet är bra om du vill göra i ordning allt innan du introducerar Magma till dina elever, eller om du har yngre elever som har svårare att skapa konton på egen hand.
Gör på följande sätt:

1. Gå till fliken Elever.

2. Välj den klass du vill lägga in elever i.

3. Klicka på Lägg till manuellt.

4. Fyll i för- och efternamn, användarnamn (måste vara unikt) och lösenord (minst 6 tecken).

5. Vill du att eleverna loggar in via Google, Microsoft eller Skolfederation skriver du in elevernas mailadress som användarnamn.

6. Tryck Spara.

Toppen! Nu har du lagt till elever i din klass! Du kan kontrollera genom att gå in på Elever-fliken och trycka på klassen du lagt till elever i.

---------------------------------------
Följer du Magmas Startguide kan du går till nästa Steg 4. Skapa övning