Det finns tre sätt att få in eleverna i klassen. Oavsett vilket sätt du väljer måste du först ha skapat den klass eleverna skall ansluta sig till, t.ex. 6A.

Eleverna kan komma åt Matteappen på tre sätt.

För att eleverna sedan ska skapa konton kan de göra något av följande alternativ:

Alternativ 1: Låt eleverna skapa konto själva (passar bäst för åk 5 och uppåt).
Det är normalt sett det snabbaste sättet att lägga till elever. Det underlättar om du har eleverna i klassrummet och att de sitter med enheter där Matteappen finns nerladdad. Gör då följande steg (vilket visas i filmen):

1. Skriv upp klasskoden på tavlan

2. Be eleverna klicka på Skapa konto - den blå knappen längst ned på sidan

3. Låt eleverna skriva in sitt för- och efternamn, användarnamn (måste vara unikt) och lösenord (minst 6 tecken)

4. Eleverna skriver därefter in klasskoden och ansluts automatiskt till klassen.

Alternativ 2: Du som lärare lägger in eleverna. Detta sättet är bra om du vill göra i ordning allt innan du introducerar Matteappen till dina elever, eller om du har yngre elever som har svårare att skapa konton på egen hand.
Gör på följande sätt:

1. Logga in på ditt lärarkonto

2. Gå till fliken Elever

3. Välj den klass du vill lägga in elever i.

4. Klicka på Lägg till elev manuellt

5. Fyll i för- och efternamn, användarnamn (måste vara unikt) och lösenord (minst 6 tecken)

6. Tryck Klar

Alternativ 3: Du kan skicka ett e-mail till klasslista@matteappen.se och bifoga en klasslista så skapar vi kontona åt dig inom 24h. Du sparar massa tid och alla elever läggs till på en gång. Dessutom har du då också koll på deras användarnamn och lösenord.

Toppen! Nu har du lagt till elever i din klass! Du kan kontrollera genom att gå in på Elever-fliken och trycka på klassen du lagt till elever i.

---------------------------------------
Följer du Matteappens Startguide kan du går till nästa Steg 4. Skapa övning