Ik ben een werknemer
Werknemer - Mobility Hub
Openbaar vervoer
Hoe een abonnement op het openbaar vervoer stopzetten?
Jannie Vranckx avatar
Geschreven door Jannie Vranckx

👨🏻‍💼 🧑🏽‍💼

Voorbeeld: Ik heb in maart een MIVB-abonnement genomen voor 12 maanden, geldig tot maart 2025. Mijn situatie is echter veranderd (ik ben verhuisd, ik ga uit dienst...) en ik zal het abonnement na 1 mei niet meer gebruiken. Ik besluit mijn abonnement op te zeggen voor de einddatum.

Volg deze stap-voor-stap-gids of bekijk de gif hieronder

1. Ga naar de "Mobility Hub" in het menu aan de linkerkant

2. Klik op het actieve abonnement (MIVB, NMBS, De Lijn, TEC) dat je wil opzeggen

3. Klik op de drie puntjes in de rechterbenedenhoek

4. Klik op "Beëindig"

5. Selecteer de datum waarop je wil dat het abonnement eindigt. Dit kan de datum van vandaag zijn of een datum in de toekomst. Je abonnement blijft geldig tot die datum.

6. Klik op "Beëindig".

De status van je abonnement zal nu "In afwachting van deactivering" zijn. Het zal binnen twee werkdagen gedeactiveerd worden door het Mbrella support team. Zodra het gedeactiveerd is, kan je een nieuw abonnement bestellen indien nodig.

💡 Je kan je abonnement beëindigen op de huidige datum of je kan de stopzetting vooruit plannen. Bv.: Ik wil mijn abonnement over twee maanden beëindigen, dus ik selecteer nu de einddatum van het abonnement over twee maanden in Mbrella.

Zie het in actie