Alla samlingarMaterialhantering
Så här ser rabattbrevet ut

Uppdaterar rabattbrev och hanterar EDI-kopplingar för olika grossister i Mowin.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Här hittar du exempelbilder på alla grossisters rabattbrev. För att kunna läsa in ett rabattbrev i Mowin behöver formatet vara av .txt eller .csv

Det går även bra att importera en packad fil som t.ex. .zip eller .rar

Om formatet är i .xlsx eller liknande är detta förmodligen en prislista och inte ett rabattbrev.

REXEL

Guide för att hämta rabattbrev från Rexel (storel och Selga)

1. Logga in: Till höger om sökfältet finns en inloggningsikon. Klicka på den och fyll i ditt användarnamn och lösenord.

2. Navigera till ditt konto: Klicka på "Ditt konto" för att komma vidare

3. Välj "Dokument": På vänster sida av skärmen, hittar du en meny. Välj alternativet 'Dokument' och sedan 'Nedladdningscenter'.

4. Ladda ner rabattbrev: I nedladdningscentret hittar du både nettoprislistor och rabattbrev. Välj önskat dokument för nedladdning.

Nedan ser du hur ditt rabattbrev kommer se ut från Rexel:

DAHL

För att ta del av rabattbrev från Dahl:
För att du ska du ska ta del av ditt rabattbrev från Dahl behöver du ta kontakt med din säljare. Har du inte något direkt nummer kan du nå dom på deras support växel : Telefon: 08 - 583 595 00

Nedan ser du hur ditt rabattbrev kommer se ut från Dahl:

AHLSELL

Guide för att begära rabattbrev från Ahlsell

1. logga in på ditt konto: på högersida kan du klicka på 'logga in' och fyll i användarnamn och lösenord.

2. Klicka på "Mina sidor" och välj "Beställ avtal".

3. Välj "Kundavtal": I rullistan för avtalstyper, välj "Kundavtal".

OBS: Kan du inte se detta menyalternativ,
måste du kontakta din säljare för att få den sidan aktiverad.

Nedan ser du hur ditt rabattbrev kommer se ut från Ahlsell:

ELEKTROSKANDIA

Guide för att begära rabattbrev från Elektroskandia

1. Logga in: klicka på knappen "logga in" i det högra hörnet.
    fyll i ditt användarnamn och lösenord.

2. Navigera till "Mina sidor": När du har loggat in, navigera till sektionen "Mina sidor".
    Välj kategorin "Pris" -> "Rabattbrev"

3. Fyll i formuläret och skicka din beställning: Fyll i det tillgängliga formuläret med nödvändig information för att begära ditt rabattbrev. Klicka sedan på skicka för att slutföra din beställning.

Nedan ser du hur ditt rabattbrev kommer se ut från Elektroskandia:

SOLAR

Guide för att hämta rabattbrev från Solar

1. Logga in: klicka på logga in i det högra hörnet och fyll i ditt användarnamn och lösenord

2. Nagivera till "prisfiler& rabattbrev"

3. Ladda sedan ner ditt rabattbrev under "rabattfiler" välj i formatet .csv.

Nedan ser du hur ditt rabattbrev kommer se ut från Solar:

COPIAX

Guide för hur du får ditt rabattbrev från Copiax

1. Logga in: Klicka på knappen "logga in" på höger sida. Fyll i ditt användarnamn och lösenord.

2. Klicka på denna länk: https://copiax.se/MyPage/GetCustomerDiscountFileSelect.
    Denna går inte att hitta via hemsidan utan endast via länken.

Du kan också kontakta Christian Elgebrant - christian.elgebrant@copiax.se

Nedan ser du hur ditt rabattbrev kommer se ut från Copiax:

BRA GROSS

I dags läget saknas implementation för Rabattbrev. Men du kan ladda ner prislista genom att följa denna länken :https://www.bragross.se/ladda-ner
eller kontakta Tomas Hjälm
telefon: 019 - 20 62 15
Mejl: tomas.hjalm@bragross.se

Nedan ser du hur ditt rabattbrev från Bra Gross ser ut:

ELKEDJAN

Nedan ser du hur ditt rabattbrev från Elkedjan ser ut:

E2 (EEL Teknik)

Nedan ser du hur ditt rabattbrev från E2 Teknik ser ut:

LUNDAGROSSISTEN

💡 Tips: För att hålla dig uppdaterad rekommenderas det att du laddar ner Kopparpriser varje måndag, medan de andra två kan uppdateras en gång i månaden eller vid meddelande om nya rabattbrev.

Guide för att hämta rabattbrev från Lundagrossisten

1. Logga in:
    Gå till högra övre hörnet och klicka på "Logga in". Fyll i ditt
    användarnamn och lösenord.​

2. Navigera till meny:
    På vänster sida av skärmen, hittar du en meny.

Välj Prisfiler för nerladdning.​

3. Förstå rabattbrevens kategorier:
    Lundagrossisten har 3 olika rabattbrev som är uppdelade i kategorier för olika priser: Huvudprislista, Nettopriser och Kopparpriser.
    Vi rekommenderar att läsa in en av varje.

Välj filer att ladda ner: Du kan välja bland följande filer:

• Huvudprislista: Välj vilken som helst under Styck

• Nettoprislista: Välj vilken som helst under Nettopris

• Kopparpriser: Välj vilken som helst under Styck

Nedan kan du se hur prislistan ser ut samt hur ditt rabattbrev kommer se ut: