Alla samlingarMaterialhantering
Grossister, prislistor och rabattbrev

hanterar grossister, import av rabattbrev, inställning av prispåslag och aktivering av EDI-koppling.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur EDI fungerar

Hur rabattbrev fungerar

Lägg till en grossist

1. Navigera till Admin och fliken Grossister

2. Klicka på knappen Lägg till grossist längst upp till höger

3. Klicka på kortet med grossisten som du vill lägga till på din organisation

Rabattbrev

För att över huvud taget kunna se några priser i Mowin behöver din grossistprislista vara kopplad till ett rabattbrev/avtal. Då rabattbrevet oftast klassas som en värdehandling finns det inget sätt för oss att automatiskt uppdatera ert rabattbrev i Mowin. Ni behöver därför kontakta er säljare eller logga in på grossistens hemsida för att sedan själva importera rabattbrevet/avtalsfilen till Mowin.

Uppdatera rabattbrev

För att lägga in ett nytt rabattbrev i Mowin klicka på den blåa knappen Importera rabattbrev och välj sedan filen som du fick av din säljare eller laddade ner från grossistens hemsida.

Om priserna visar fel i Mowin är lösningen oftast att uppdatera rabattbrevet.

1. Ladda ner ett nytt rabattbrev på grossistens hemsida, eller kontakta din säljare

2. Navigera till Admin > Grossister

3. Läs in filen genom att klicka på Importera rabattbrev

Semi-automatisk uppdatering av rabattbrev

Vissa grossister tillåter oss att låta en bot hantera importen av rabattbrevet. Detta kräver att du delar dina inloggningsuppgifter till botten. Klicka på den blåa redigeringspennan för att öppna inställningar för prislistan och aktivera funktionen "Semi-automatisk uppdatering av rabattbrev". Skriv sedan in dina inloggningsuppgifter till grossistens hemsida.

Mowin har inget sätt att veta om dina inloggningsuppgifter är korrekta. Det är först när du gör ett försök att uppdatera rabattbrevet som du kommer få ett felmeddelande om så är fallet.

När du vill att botten ska hämta och läsa in ett nytt rabattbrev klickar du på knappen "Uppdatera mitt rabattbrev" som nu finns synlig i listan över dina grossistprislistor.

Påslag

Klicka på den blåa redigeringspennan för att öppna inställningar för prislistan. Som standard läggs en prislista till med GNP som utpris. För att ändra detta välj Använd mitt inpris med påslag som utpris och komplettera med en procentsats som du vill lägga på inköpspriset.

Detta är nu ditt generella påslag för den här grossistprislistan. Om din arbetsorder har en kund med ett påslag så används det istället för ditt generella påslag. Och kundens påslag ignoreras i sin tur över om du har specificerat ett påslag på en materialrad på arbetsordern.

EDI

Nästan alla grossister idag kan skicka din orderbekräftelse direkt till ditt arbetsordersystem för att du ska slippa lägga till allt material manuellt.

För att aktivera EDI mellan din grossist och Mowin:

1. Navigera till Admin och fliken Grossister

2. Klicka på Lägg till grossist eller redigera en befintlig

3. Skriv in ditt kundnummer till grossisten

4. Klicka på knappen Skicka begäran om EDI-koppling.

Detta skickar en förfrågan till grossisten om att sätta upp en koppling. Det är en manuell handling av grossisten och tiden för uppsättningen kan variera beroende på vilken grossist det gäller. Oftast är det klart inom 12 timmar men kan dröja så länge som 3 arbetsdagar.

Vi ber alltid grossisten att återkoppla till dig när uppsättningen är klar.

För att ditt material ska komma in automatiskt på rätt arbetsorder i Mowin krävs det att du märker köpet med Mowins arbetsordernummer.

Mina priser i Mowin stämmer inte

Om dina priser inte stämmer eller saknas helt har du troligtvis ett utdaterat rabattbrev. Du måste själv ladda ner ett nytt rabattbrev och ladda upp det i Mowin.

1. Ladda ner ett nytt rabattbrev på grossistens hemsida, eller kontakta din säljare

2. Navigera till Admin > Grossister

3. Läs in filen genom att klicka på Importera rabattbrev

Mowin uppdaterar prislistorna varje dag, men rabattbreven kan vi tyvärr inte få tag på. Så för att säkerställa att dina priser stämmer rekommenderar vi att du uppdaterar ditt rabattbrev i Mowin ungefär en gång i månaden.

Om du har ett rabattbrev som är nyare än 1 månad och dina priser ändå inte stämmer, kontakta supporten så hjälper vi dig. För snabbare hantering av ditt ärende, bifoga gärna ditt rabattbrev i mejlet, samt ett exempel på en artikel som inte stämmer, tillsammans med vilket pris som ska vara rätt.

Mina köp från Ahlsell kommer inte in i Mowin

Ahlsell använder sig av något som heter öppen order, detta är standard för många kunder. En öppen order innebär att ordern hos Ahlsell ligger vilande utifall kunden önskar att lämna tillbaka något.

En EDI skickas inte förrän ordern är avslutad, detta sker normalt sett vid 17:00 om öppen order är aktiv.

För att få in EDI till Mowin direkt efter köpet måste du ta bort öppen order hos Ahlsell. Detta gör du genom att kontakta din säljare hos Ahlsell.