Alla samlingarMaterialhantering
Skapa en favoritlista med dina mest använda artiklar
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikeln kommer vi gå igenom hur du skapar en favoritlista där du kan samla dina mest använda artiklar

Vi går igenom:

Vad är en favoritlista och varför är den användbar?

För dig som är ny i Mowin vill vi tipsa om varför en favoritlista är bra att ha och hur den kan underlätta din vardag. Om du som hantverkare ofta använder samma artiklar för att slutföra dina arbeten är favoritlistan ett måste i din vardag.

Genom att lägga till material du ofta använder i din favoritlista kan du enkelt lägga till ditt material i din arbetsorder.

💚 Vill du hellre se en video? Kolla in denna videon där Robert berättar hur vi använder favoritlistor och hans bästa tips! Se videon här

Hur du skapar en favoritlista

Att skapa en favoritlista går jättesnabbt. Följ denna enkla guide:

1. Navigera till Admin
    Klicka på ikonen av ett kugghjul i huvudmenyn.

2. Välj Favoritlistor
    I menyn, välj alternativet Favoritlistor.

3. Skapa ny favoritlista
    Klicka på skapa ny favoritlista.

4. Namnge din favoritlista
    Klicka på penn-ikonen och ge din favoritlista ett namn.

Nu är din lista skapad, men den är tom!

Låt oss fylla den med dina favoriter:

1. Navigera till Arbetsorder
    Klicka på ikonen av en skiftnyckel i huvudmenyn.

2. Gå till Material
    I menyn, välj alternativet Material.

3. Välj dina artiklar
    Dubbelklicka på artikelnamn fältet alt art.nr för att öppna sökfunktionen och sök efter dina artiklar.
    Det finns två alternativ för att lägga till dina artiklar i din favoritlista
    3A: Lägg till artiklar med stjärnmarkering

Klicka på stjärnikonen i högerfältet för att stjärnmarkera de artiklar du vill lägga till i din favoritlista.

3B: Lägg till flera artiklar samtidigt
    1. Klicka på checkboxen i det vänstra hörnet för att markera alla artiklar i listan.

2. Klicka på alternativet Favorit.

3. Välj den favoritlista där du vill placera artiklarna.

Hur du använder dig av din favoritlista

Nu är det dags att gå vidare till arbetsordern och lägga till din favoritlista i en arbetsorder. Följ dessa steg:

1. Navigera till Arbetsorder
    Klicka på ikonen av en skiftnyckel i huvudmenyn.

2. Välj en arbetsorder
    Öppna den arbetsorder du vill arbeta med.

3. Gå till Material
    Klicka dig vidare till sektionen Material.

4. Sök på artiklar
    Dubbelklicka på fältet för artikelnamn eller artikelnummer (art.nr) för att starta sökfunktionen.

5. Välj din Favoritlista
    Klicka på din lista i det vänstra fältet.

6. Lägg till Artiklar
    Klicka på de artiklar du vill använda och lägg till dem i ditt material.

💡Tips: Längst ner till vänster i sökfältet kan du aktivera Kom ihåg. Om du fyller i denna, behöver du inte avmarkera listorna nästa gång du söker efter artiklar.

Hur du tar bort och lägger till fler artiklar

Om du vill justera din favoritlista eller ändra ordningen på din favoritlista,
följ denna guide:

1. Navigera till Admin
    Klicka på ikonen av ett kugghjul i huvudmenyn.

2. Klicka på Favoritlistor
    Välj alternativet Favoritlistor.

3. Välj din Favoritlista
    Klicka på den favoritlista du vill justera.

4. Ta bort artiklar
    Längst till vänster kan du enkelt klicka på (-) minustecknet för att ta bort en artikel från din lista.

5. Justera ordningen
    Längst till höger kan du justera ordningen på din lista genom att dra och släppa artiklar. Dra önskad artikel högre upp eller flytta mindre använda artiklar längre ner.

Genom att klicka på ikonen kan du även välja att exportera din favoritlista

Lägg till övrig kostnad

En av våra senaste uppdateringar gör det enkelt för dig att lägga till egna artiklar genom att klicka på knappen Lägg till övrig kostnad.
Följ denna guide för att lägga till egna artiklar:

1. Navigera till Arbetsorder
    Klicka på ikonen av ett kugghjul i huvudmenyn.

2. Välj Arbetsorder
    Välj den arbetsorder du vill arbeta med.

3. Navigera till Material
    I menyn, välj alternativet Material.

4. Klicka på Lägg till övrig kostnad
    Klicka på knappen Lägg till övrig kostnad i vänstra hörnet.

5. Fyll i Information
    Fyll i följande fält:

utförare, datum, artikelnummer, artikelnamn

valfritt: inpris, á-pris, antal och enhet

Valfritt: lägg till i prislista
Du kan välja om du vill att denna artikel ska läggas till i en prislista,
men det är inget krav.

Tips för att lyckas

Använd dig av stjärnanNär du har din sökruta uppe, kan du enkelt se en liten stjärna på högersidan. Om stjärnan är ofärgad, betyder det att artikeln inte är tillagd som favorit. Klicka på stjärnan för att lägga till artikeln i din favoritlista. När den är tillagd, blir stjärnan gulfärgad.

Välj position för artikelrad
Under inställningar i material kan du välja om du vill att din artikelrad ska visas högst upp eller längst ner. Prova båda alternativen och välj det som passar dig
och ditt arbetsflöde bäst.

Lägg till olika favoritlistor
Namnge dina favoritlistor på ett sätt som du och dina anställda förstår. Genom att strukturera och namnge listorna tydligt blir det lättare för alla att använda dem på samma sätt, vilket minskar missförstånd och ökar effektiviteten.

Skapa egna favoritlistor för dina anställda

Om dina anställda önskar ha egna favoritlistor kan detta enkelt fixas.
Följ dessa steg:

1. Navigera till Admin
    Klicka på ikonen av ett kugghjul i huvudmenyn.

2. Välj Favoritlistor
    I menyn, välj alternativet Favoritlistor.

3. Skapa Ny Favoritlista
    Klicka på Skapa ny favoritlista.

4. Namnge Favoritlistan
    Skriv varje anställds namn som namn på favoritlistan. Dina anställda kan sedan själva fylla sina favoritlistor med sina mest använda artiklar