Alla samlingarMaterialhantering
Hur du använder formulär i en arbetsorder
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du använder formulär i din arbetsorder Mowin

I denna guide visar vi steg för steg hur du använder dig av formulär i din arbetsorder

Vi går igenom följande:

Skapa formulärsmall

Som ny användare i Mowin behöver du först skapa en formulärsmall innan du kan använda den i din arbetsorder. Följ dessa enkla steg för att aktivera formulär:

1. Navigera till Admin
    Klicka på ikonen av ett kugghjul i huvudmenyn.

2. Välj Formulär
    I menyn, välj alternativet Formulär.

3. Skapa ny Formulärsmall
    Klicka på Skapa ny formulärsmall.

4. Namnge ditt Formulär
    I mitten av formulärsmallen, högst upp på fliken, ser du en ruta där det står
    Nytt formulär. Här kan du nu namnge ditt formulär.

💚 Tips: Vill du veta mer om hur du skapar ett formulär,
läs denna artikeln: Skapa mall för egenkontroll / checklista / formulär

Hur du hittar formulär i din arbetsorder

Formulär kan effektivisera ditt arbete och säkerställa att all nödvändig dokumentation är på plats.

Följ dessa enkla steg för att hitta och lägga till formulär i din arbetsorder:

1. Navigera till Arbetsorder
    Klicka på ikonen av en skiftnyckel i huvudmenyn.

2. Välj Formulär
    I menyn, välj alternativet Formulär.

3. Lägg till Formulär
    Klicka på Lägg till formulär.

4. Välj Formulärsmall
    Välj den formulärsmall du behöver från listan.

Hur du klarmarkerar ditt formulär

Följ dessa enkla steg för att snabbt och enkelt klarmarkera ditt formulär i din arbetsorder:

1. Navigera till Arbetsorder:
    Klicka på ikonen av en skiftnyckel i huvudmenyn.

2. Välj Formulär i menyn:
    Välj alternativet Formulär i menyn på din arbetsorder.

3. Klicka på Formuläret:
    Som du vill klarmarkera.

4. Fyll i Formuläret:
    Följ instruktionerna i formuläret och fyll i nödvändig information.

5. Klarmarkera:
    När du är klar, klicka på Klar i högra hörnet.

6. Bekräftelse:
    Nu är ditt formulär grönmarkerat, vilket indikerar att det är slutfört.

Tips för att lyckas

Att använda formulär i Mowin är ett utmärkt sätt att skapa egenkontroller och checklistor för dina anställda. Här är några tips för att göra processen smidigare och undvika att samla för mycket på hög:

Hur du tar bort ett formulär i arbetsordern
Navigera till formulär och längst till höger ser du tre ikoner: en penna, en skrivare och en soptunna. Klicka på soptunnan för att enkelt ta bort ditt formulär.

Hur du skriver ut ett formulär
Navigera till formulär och längst till höger ser du tre ikoner: en penna, en skrivare och en soptunna. Klicka på skrivaren för att skriva ut ditt formulär. Du får två alternativ: att inkludera arbetsbeskrivningen och/eller att skriva ut ett tomt formulär (checkboxarna är inte ifyllda och ordernumret visas inte).

Hur du byter namn på ett formulär
Navigera till formulär och längst till höger ser du tre ikoner: en penna, en skrivare och en soptunna. Klicka på pennan för att enkelt byta namn på ditt formulär.

Vill du lära dig mer om att skapa formulär? Titta på vår video där Robert visar hur han använder sig av formulär. Se video här

Vanliga frågor

Varför läggs ett formulär till på varje arbetsorder jag skapar?

Om formulär finns på alla dina arbetsordrar kan det bero på att inställningen är aktiverad i administratörsinställningarna. Så här tar du bort denna inställning:

1. Navigera till Admin
    Klicka på ikonen av ett kugghjul i huvudmenyn.

2. Välj Formulär
    I menyn, välj alternativet Formulär.

3. Välj nu det Formulär
    Du vill ändra inställning för.

4. Ändra inställningar
    Klicka på inställningsikonen (ett kugghjul) för att ändra inställningarna.

5. Avaktivera - tilldela alla nya arbetsordrar
    Justera inställningen så att formuläret inte läggs till automatiskt på varje arbetsorder.

Jag kan inte hitta formulär?

Om du inte kan hitta formulär i menyn under Admin eller en arbetsorder kan funktionen vara inaktiverad. Följ dessa steg för att aktivera formulär:

1. Navigera till Admin
    Klicka på ikonen av ett kugghjul i huvudmenyn.

2. Gå till Organisationsinställningar
    Klicka på Organisationsinställningar.

3. Välj Funktioner
    I menyn, välj alternativet Funktioner.

4. Aktivera Formulär
    Hitta alternativet Formulär och aktivera det.