To-faktor-autentifikation (2FA)

Her er en guide til, hvordan du aktiverer og bruger 2FA hos NyKapital.

Opdateret over en uge siden

To-faktor-autentifikation (2FA) er en ekstra sikkerhedsforanstaltning, der tilføjer et ekstra lag af beskyttelse til dine konti ved at kræve to former for identifikation, før du kan få adgang til din konto. Dette hjælper med at beskytte dine data og finansielle oplysninger mod uautoriseret adgang. Her er en guide til, hvordan du aktiverer og bruger 2FA hos NyKapital.

Hvad er to-faktor-autentifikation?

To-faktor-autentifikation kombinerer noget, du ved (f.eks. en adgangskode), med noget, du har (f.eks. en mobiltelefon eller en autentifikationsapp). Dette gør det meget sværere for uautoriserede personer at få adgang til din konto, selv hvis de kender din adgangskode.

Sådan aktiverer du to-faktor-autentifikation

1. Log ind på din NyKapital-konto:

• Åbn NyKapital-appen eller log ind via hjemmesiden.

• Brug dine loginoplysninger (brugernavn og adgangskode).

2. Naviger til sikkerhedsindstillinger:

• Gå til din profil eller kontoindstillinger.

• Find og vælg 'Sikkerhed' eller 'Sikkerhedsindstillinger'.

3. Aktiver to-faktor-autentifikation:

• Find sektionen for to-faktor-autentifikation (2FA).

• Vælg 'Aktiver' eller 'Opsæt 2FA'.

4. Vælg autentifikationsmetode:

• Du kan vælge mellem forskellige metoder, såsom SMS, e-mail eller autentifikationsapp (f.eks. Google Authenticator eller Authy).

• Følg instruktionerne for den valgte metode. Dette kan involvere at scanne en QR-kode eller indtaste en kode, der sendes til din mobiltelefon.

5. Bekræft opsætning:

• Når du har valgt og konfigureret din metode, vil du blive bedt om at bekræfte opsætningen ved at indtaste en kode, der sendes til dig.

• Efter bekræftelse er to-faktor-autentifikation aktiveret på din konto.

Brug af to-faktor-autentifikation

1. Login med 2FA:

• Når du logger ind på din konto, skal du indtaste din adgangskode som normalt.

• Herefter vil du blive bedt om at indtaste en anden kode, som sendes til din valgte autentifikationsmetode (f.eks. en SMS-kode eller en kode fra din autentifikationsapp).

2. Backup-koder:

• Under opsætningen kan du få tilbudt backup-koder. Disse kan bruges, hvis du ikke har adgang til din primære autentifikationsmetode.

• Opbevar disse backup-koder et sikkert sted.

Fordele ved to-faktor-autentifikation

• Øget sikkerhed: Beskytter dine konti mod uautoriseret adgang, selv hvis din adgangskode kompromitteres.

• Enkel at bruge: Efter den indledende opsætning er det nemt at bruge 2FA hver gang du logger ind.

• Fleksibilitet: Vælg mellem flere autentifikationsmetoder, der passer bedst til dine behov.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvad gør jeg, hvis jeg mister min telefon?

• Hvis du mister din telefon, kan du bruge backup-koder til at få adgang til din konto. Kontakt også NyKapitals kundesupport for at nulstille 2FA og konfigurere en ny enhed.

Kan jeg deaktivere to-faktor-autentifikation?

• Ja, du kan deaktivere 2FA i dine sikkerhedsindstillinger, men det anbefales at beholde det aktiveret for maksimal sikkerhed.

Hvilke autentifikationsapps kan jeg bruge?

• Du kan bruge populære autentifikationsapps som Google Authenticator, Authy eller Microsoft Authenticator.

Dette var guiden til at aktivere og bruge to-faktor-autentifikation hos NyKapital. For yderligere spørgsmål eller hjælp, kontakt venligst vores kundeservice.