Håndtering af svindel

Her er en guide til håndtering af svindel på dit NyKapital betalingskort.

Opdateret over en uge siden

Svindel med betalingskort kan være en alvorlig trussel mod din virksomheds økonomiske sikkerhed. Det er vigtigt at vide, hvordan du kan identificere, rapportere og håndtere svindel effektivt. Her er en guide til håndtering af svindel på dit NyKapital betalingskort.

Identifikation af svindel

1. Uautoriserede transaktioner:

• Hold øje med transaktioner på dit kontoudtog, som du ikke kan genkende eller ikke har godkendt.

• Vær særligt opmærksom på små beløb, da svindlere ofte tester kort med små transaktioner først.

2. Usædvanlig aktivitet:

• Notér dig transaktioner, der virker usædvanlige, såsom køb i fremmede lande eller på tidspunkter, hvor du ikke har brugt kortet.

3. Flere mislykkede loginforsøg:

• Flere mislykkede forsøg på at logge ind på din konto kan indikere, at nogen forsøger at få uautoriseret adgang.

Rapportering af svindel

1. Kontakt NyKapitals kundesupport omgående:

• Hvis du opdager mistænkelig aktivitet, skal du straks kontakte NyKapitals kundesupport via telefon eller e-mail.

• Giv detaljerede oplysninger om de mistænkelige transaktioner, inklusiv datoer, beløb og modtagere.

2. Bloker dit kort:

• For at forhindre yderligere svindel skal du hurtigt blokere dit kort via NyKapital-appen eller hjemmesiden.

• Log ind på din konto, naviger til 'Kortadministration', og vælg 'Bloker kort'.

3. Anmod om et erstatningskort:

• Efter at have blokeret dit kort, kan du anmode om et erstatningskort via appen eller ved at kontakte kundesupport.

Forebyggelse af fremtidig svindel

1. Brug to-faktor-autentifikation (2FA):

• Aktiver 2FA for at tilføje et ekstra lag af sikkerhed ved login og online betalinger.

2. Overvåg dine kontobevægelser regelmæssigt:

• Tjek dine kontoudtog ofte for at opdage mistænkelig aktivitet tidligt.

3. Aktiver notifikationer:

• Aktiver notifikationer for alle transaktioner, så du straks får besked om brug af dit kort.

4. Opbevar dine kortoplysninger sikkert:

• Del aldrig dine kortoplysninger med uvedkommende, og undgå at opbevare dem på usikre steder.

5. Brug sikre netværk og enheder:

• Undgå at bruge offentlige Wi-Fi-netværk til online betalinger eller adgang til din bankkonto.

• Sørg for, at dine computere og mobile enheder er beskyttet med opdateret antivirussoftware.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg opdager en uautoriseret transaktion?

• Kontakt straks NyKapitals kundesupport for at rapportere transaktionen. Bloker dit kort via appen eller hjemmesiden, og anmod om et erstatningskort.

Hvordan kan jeg forhindre, at mit kort bliver kompromitteret?

• Brug stærke adgangskoder, aktiver to-faktor-autentifikation, overvåg dine kontoudtog, og undgå at dele dine kortoplysninger med uvedkommende.

Kan jeg få mine penge tilbage, hvis jeg bliver udsat for svindel?

• NyKapital vil undersøge sagen og arbejde på at få dine penge tilbage, hvis du rapporterer svindlen hurtigt. Følg deres instruktioner for at øge chancerne for at få refunderet beløbet.

Dette var guiden til håndtering af svindel på dit NyKapital betalingskort. For yderligere spørgsmål eller hjælp, kontakt venligst vores kundeservice.