Alle collectiesMarketing
Hoe verbind je een marketingdomein en stel je een afzenderprofiel in
Hoe verbind je een marketingdomein en stel je een afzenderprofiel in

Zorg ervoor dat uw e-mails vanaf het juiste adres of domein worden verzonden.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je het e-maildomein van je bedrijf verbindt met het Dashboard, zullen alle marketingcommunicaties afkomstig zijn van een geverifieerd afzenderadres van jezelf. Ze zullen niet langer afkomstig zijn van het e-mailadres support@piggy.eu.

Volg deze stappen om je e-maildomein te verbinden met het Dashboard:

1. Ga naar instellingen en zoek vervolgens het 'marketing' tabblad aan de linkerkant onderaan.

2. Ga naar het 'E-mail domeinen' tabblad en druk op de 'Domein Toevoegen' knop.

3. Voer in de eerste stap het domein in het formaat “ jouwdomeinnaam.com ” in, je hoeft “https://” niet op te nemen.

4. Voer in de 'Verifiëren' stap de gepresenteerde DNS-records in je domein backend in. Het proces om deze stap te voltooien hangt af van je domeinprovider.

5. Zodra de records correct zijn geconfigureerd, druk je op de ‘Verifiëren’ knop onderaan om verder te gaan.

Belangrijk: Het invoeren van de DNS-records is een proces dat aan de kant van je organisatie plaatsvindt. Je kunt de 'Verzenden naar ontwikkelaar' knop gebruiken om een e-mail te sturen naar de persoon in je organisatie die verantwoordelijk is voor het configureren van je e-maildomein. Richt eventuele problemen met de installatie aan je domeinprovider of ontwikkelteam.

Je kunt nu een geverifieerd afzenderprofiel aanmaken, volg deze stappen:

1. Ga naar instellingen en zoek vervolgens het 'marketing' tabblad aan de linkerkant onderaan.

2. Zoek op het 'Afzenders' tabblad de 'Nieuw afzenderprofiel' knop.

3. Voer de naam in die je wilt laten verschijnen als de afzender. Als je een goedgekeurd domein hebt, zorg er dan voor dat in het 'email' veld het domein correct is. voorbeeld: loyalty@jouwdomeinnaam.com

4. Om dit afzenderprofiel als standaard in te stellen voor nieuwe e-mails, selecteer je de acties (3 stippen) op het profiel en klik je op 'instellen als standaardprofiel'.

Als je domein niet is goedgekeurd, kun je nog steeds een afzenderprofiel aanmaken, maar alleen de naam zal veranderen, het e-mailadres blijft support@piggy.eu.

Of bekijk hier een video!