Alle collectiesAutomatiseringen
Hoe een e-mail te verzenden wanneer een klant een nieuwe Tier bereikt
Hoe een e-mail te verzenden wanneer een klant een nieuwe Tier bereikt

Stuur een e-mail om contacten op een nieuw niveau te verwelkomen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt
  1. Maak een nieuwe Tier E-mail aan: ◦ Navigeer naar 'Marketing' en vervolgens naar 'Geautomatiseerde E-mails'. ◦ Klik op 'Nieuwe Geautomatiseerde E-mail'. ◦ Kies 'Marketing' als je e-mailcategorie (onder het tabblad 'informatie'). ◦ Selecteer een sjabloon om als startpunt voor je ontwerp te gebruiken. ◦ Volg de stappen om je e-mailontwerp te configureren en te voltooien, zorg ervoor dat je eindigt met de stap 'Publiceren'.

2. Automatisering instellen: ◦ Nadat je je e-mail hebt ontworpen, klik je op de negen stippen in de rechterbovenhoek van je dashboard en selecteer je 'Automatiseringen'. ◦ Klik op 'Nieuwe Automatisering' en kies 'Lege Automatisering'. ◦ Selecteer 'Contact bijgewerkt' als de trigger voor je automatisering.

3. Automatisering configureren: ◦ Voeg op de automatiseringspagina een filtergroep toe aan de trigger door op het 'startpunt' vak te klikken.

◦ Hier kun je een filtergroep maken waarbij het contactattribuut 'Tier' gelijk is aan de respectieve nieuwe tier die is bereikt. ◦ Klik op het kleine plusje om een actie toe te voegen en kies 'Geautomatiseerde E-mail'. ◦ Selecteer in het dropdownmenu de nieuwe tier e-mail die je hebt aangemaakt.

4. Automatisering activeren: ◦ Controleer je automatiseringsinstellingen en geef het een naam. (Zorg ervoor dat herinschrijving is uitgeschakeld!) ◦ Klik op 'Activeren' wanneer je klaar bent om de automatisering in te schakelen.

Nu zullen klanten een welkomst-e-mail (en eventuele punten/deals die eraan verbonden zijn) ontvangen wanneer ze deze tier bereiken!