Alle collectiesMarketingE-mails
Hoe een e-mail te maken

Hoe je een mooie e-mail ontwerpt

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe een e-mail te maken

Toegang tot de e-mail editor:

• E-mailontwerp is te vinden onder ‘Marketing’.

• Begin met het maken van een nieuwe e-mail, ofwel in ‘campagnes’ of ‘geautomatiseerde e-mails’.

• Kies vervolgens een sjabloon voor je e-mail of begin helemaal opnieuw.

E-mailstructuur bewerken:

Om de structuur van een e-mailveld te bewerken, navigeer naar ‘Structuur’ aan de rechterkant. Dit is de basis van je e-mailontwerp, omdat het de algemene lay-out en positie van verschillende contentblokken bepaalt. Dit zal de positie bepalen van tekst, afbeeldingen, GIF's en andere inhoud die je in de e-mail wilt opnemen.

E-mailinhoud toevoegen:

Aan de rechterkant van je scherm onder het tabblad ‘Inhoud’ kun je een lijst zien met alle media- en ontwerpelementen die kunnen worden geïmplementeerd. Sleep deze elementen eenvoudig naar je e-mail.

Loyaliteitsfuncties toevoegen:

Aan de linkerkant vind je de verschillende functies en loyaliteitselementen die aan het systeem zijn gekoppeld. BELANGRIJK: het toevoegen van extra's van de linkerkant aan e-mails, zoals tegoeden of cadeaubonnen, betekent dat elke keer dat de e-mail wordt verzonden, de ontvanger de incentive ontvangt. Je kunt hier ook tags vinden voor het opnemen van klantgegevens in een e-mail (zie meer informatie hier).

Algemeen e-mailontwerp bewerken:

Om het algemene ontwerp van je e-mail te bewerken, zoals de achtergrondkleur, ga je naar het tabblad ‘Instellingen’. Hier kun je extra aspecten van het algemene e-mailontwerp bewerken, zoals achtergrondkleur, tekstlettertype, knopkleuren, previewtekst en nog veel meer.

Specifieke e-mailvelden aanpassen en configureren:

Om e-mailinhoud zoals tekst, afbeeldingen, blokken, achtergrond, knoppen of andere functies binnen de e-mailontwerper aan te passen, klik je op het respectieve blok en raadpleeg je de instellingen aan de rechterkant van het scherm.

Tips & Tricks:

Begin altijd met het opbouwen van de basisstructuur van je e-mails. Denk na over welke media/tekst je wilt opnemen en waar. Houd de tekst kort en to the point. Gebruik afbeeldingen en kleuren die opvallen en de klant geïnteresseerd houden! Denk na over wat de e-mail probeert te bereiken. Houd je e-mails visueel consistent met je algehele merkidentiteit.

Als het een geautomatiseerd systeembericht is, is het waarschijnlijk prima om alles op merk te houden maar kort en bondig te maken. Als het een nieuwsbrief is, kan het goed zijn om een incentive zoals een voucher toe te voegen (zie meer info hier) om klanten geabonneerd te houden. Denk na over de ontvangers van de e-mail en tot welke klantsegmenten zij behoren (zie meer info hier). Hoe kan het op hen worden afgestemd?

Ideeën of inspiratie nodig?

Bekijk de algemene sjablonen onder ‘Alle sjablonen’ om enkele algemene marketingvoorbeelden te zien. Je kunt ook meer van onze meest succesvolle klantencases zien op leat.com en kijken wat zij doen.