Hoe werkt het beeldbellen precies?
Nele Stinckens avatar
Geschreven door Nele Stinckens
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je een sessie toevoegt aan het trajectoverzicht, heb je de keuze tussen een fysieke sessie of een videosessie:

Standaard verschijnt de datum van vandaag, maar deze kan je eenvoudig aanpassen door op de kalender te klikken. Eens je de datum hebt ingegeven, dien je het start- en einduur in te geven.

Wanneer je op 'Maak aan' klikt, verschijnt automatisch de link wanneer het gaat om een video sessie. De datum en de link van de video sessie verschijnen eveneens in het cliënt account.

Op het moment dat de sessie plaats vindt, klikken jij en de cliënt eenvoudig op deze link. De beeldbeltool Jitsi opent zich automatisch.

Geef je naam in en controleer even of je audio- en video-instellingen geactiveerd zijn. Klik vervolgens op 'Deelnemen aan de vergadering' en de online sessie kan van start gaan.

De beeldbeltool beschikt over een aantal extra functionaliteiten: chatfunctie, scherm delen, extra personen toevoegen, ... Deze verschijnen in de menubalk onderaan het scherm. Jitsi maakt gebruik van end-to-end encryptie voor beeldbel sessies tussen 2 personen en is dus volledig veilig om te gebruiken voor digitale therapiesessies. Voor optimale beveiliging raden we aan om de link niet via andere platformen te delen en rechtstreeks via QIT naar de video call te gaan.